Златар постао једна од најпосећенијих дестинација у западној Србији 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Златар постао једна од најпосећенијих дестинација у западној Србији
Trenutno na sajtu: 348       |       Podeli:
01.05.2021 | 0 коментар(а)



Нова Варош – Предстојећих пет нерадних дана многи ће провести на познатим туристичким
Златар пун за време првомајских празника, фото: РИНА

дестинацијама широм Србије. Западни део наше земље остао је међу најпопуларнијим, тако да влада велико интересовање за смештај на познатим планинама.

"Традиционално велико интерсеовање влада за планину Златар током пролећних и летњих месеци. Издвојили смо се као дестинација позната за оне који уживају у правом одмору у нетакнутој природи. Смештајни капацитети у хотелима поуњени су око 60 одсто, а потражња за приватним викендицама је већа. Услед корона вируса људи се чешће одлучују за одвојене смештајне јединице“, рекао је за РИНУ, Бранко Пуцаревић директор ТО Златар.

На Златару се током првомајских и ускршњих празника очекује да попуњеност смештајних капацитета буде изнад 70 одсто.

Ову српску планину одликују изузетно благотворан ваздух, спој медитеранске и планинске климе, зелена језера окружена оморикама и брезама, органска производња хељде и максималан број сунчаних дана током године. Идеална за породични одмор, али и за активан турзам, јер је доћи до појединих видиковаца са којих се пружа величанствен поглед на меандре Увца права авантура.

„Видиковац Велики врх од центра Златара удаљен је око двадесетак километара. До њега води живописан планински пут, а до крајњег одредишта можете доћи само теренским возилима што је изузетан адреналински доживљај. Са уређеног видиковца пружа се поглед на фантастичне менадре, а призори су као са најлепших разгледница. Осим вожње и џип тура, посетиоци на Златару у ово доба године могу да уживају у адреналиснкој виожњи квадовима и тако обићи неприступачне планинске пределе“, рекао је Пуцаревић.

Ове године биће обновљене постојеће и изграђене нове пешачке стазе, уређено излетиште Шопот како би се Нова Варош повезала са туристичком зоном, али и завршена деоница пута који води од центра општине до центра Златара. У овој оази нетакнуте природе крије се и велико културно- историсјко наслеђе. У његовој околини смештене су цркве и манастири из средњег века.

 

РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


nova varos zlatar poseta turizam

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.369.180 посета
Тренутно на сајту: 348 посетилац(a)