Мештани Љубића прославили Божић 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
Мештани Љубића прославили Божић
Trenutno na sajtu: 1580       |       Podeli:
09.01.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Мештани Љубића и ове године, симболичном прославом обележили рођење Христово.



Ово место једно је од ретких, које може да потврди да слога, разумевање и ангажованост дају најбоље резултате.

Веровање свих Срба је да оно што се ради на Божић, радиће се и читаве године. А управо у једној улици на устаничком Љубићу,крај Чачка, читав комшилук прошле године у ово време имао је идеју да својом слогом може саградити игралиште. И у томе су и успели. И баш на новом спортском терену мештани овог краја прославили су најрадоснији хишћански празник.А слави се, како је Србима, својствено, три дана.

Зоран Петровић, један је од иницијатора ове идеје, а сарадњом са свим мештанима, успео је и да је реализује.сада, на радост младих, али и старијих комшија, игралиште доноси потпуни ужитак.за дружење, спортске игре, забаву, па и просалву празника , какв је и Божић.

„Некда је овде била непргледна пољана, на којој је прашину купио напуштени стари обруч. Заједничким снагама купили смо плац, комшилук се скупио и уз добру организацију, свакодневно смо рдаили и оставили иза нас један велики успех. Помоћ је стигла и од града, али без ангажовања свих мештана,ништа не бисмо постигли. Наравно, посао нисмо делили, свако је нешто радио, неко је гурао колица, неко је слагао блокове, неко додавао материјал, али заједно смо успели ”, прича нам Зоран, у  више него пријатној атмосфери прославе Божића.

И не зна се ко се више радовао, деца разиграна по кошаркашком терену, или њихови родитељи у дружењу, добром залогају и чашици. А поглед са Љубића, бајковит, цео град као на длану бљешти.Ништа мање од ватромета који је у вечерњим сатима додао блиставу лепоту овог највећег празника.

Необичан крај и непбично пријатни људи, како и сам назив места говори, пуни љубави и срдачности.

Прилог емитован на Курир ТВ:

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


BOZIC MESTANI LJUBICA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.983.973 посета
Тренутно на сајту: 1581 посетилац(a)