Борци из Чачка предложили измену закона 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Борци из Чачка предложили измену закона
Trenutno na sajtu: 498       |       Podeli:
02.02.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Проблем незапослености, стамбена проблематика као и нерегулисана питања инвалидског осигурања само су неке од тешкоћа



које нису заобишле ни ратне, војне инвалиде у Чачку. Председник Удружења ратних војних инвалида и породица погинулих бораца града Чачка, Никола Давидовић, упутио је представницима локалне власти дугорочне и јасне циљеве овог Удружења.
“Наше Удружење је основано пре 7 година и главни циљеви јесу побољшање социјалног и материјалног статуса наших чланова”, истакао је Давидовић.
Локална власт је већ предузела одређене мере како би побољшала положај ове осетљиве групе грађана. У плану је да им се обезбеди бесплатан превоз као и смањење комуналних дажбина, а по речима помоћника градоначелника, Влада Милића, неће изостати ни донације из буџета града.
“Тренутно је расписан конкурс  за дотације из буџета. Удружење РВИ такође може да конкурише и на тај начин добије средства која ће им помоћи при реализовању панова за 2017 у годину”, навео је Милић.
У наредном периоду Влада Републике Србије усвојиће нови Закон о правима бораца и ратних  војних инвалида, а Удружење из Чачка ће своје сугестије упутити преко народног посланика у Скупштини Србије, Марка Парезановића.
“Остварио сам сарадњу са РВИ из Чачка, и намеравам да њихове захтеве и предлоге упутим тиму који установљава нови Закон, како би се и њихов глас чуо”, изјавио је Парезановић.
Нов Закон имаће за циљ задржавање свих већ постојећих права, али и увођење нових попут бенефеција при уписивању у одређене школске установе, добијањр ђачких стипендија и решавања стамбених питања.
Глас западне Србије
Опширније можете погледати у прилогу Дневника западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.882.436 посета
Тренутно на сајту: 499 посетилац(a)