Зиндовић - Хајдаревић хтела да буде тужилац у Пријепољу?  
Зиндовић - Хајдаревић хтела да буде тужилац у Пријепољу?
26.04.2015. 17:45 | 0 коментар(а)Пријепоље - Драгољуб Зиндовић, бивши председник пријепољске општине, садашњи народни посланик и актуелни председник
Драгољуб Зиндовић - народни посланик, фото ГЗС

СНС у Пријепољу био је тема неколико медијских натписа због чега је Глас западне Србије са овим пријепољским политичарем  урадио шири интервју. 

ГЗС:  Господине  Зиндовићу зашто сте опозиција у Пријепољу и да ли су тачне тврдње да сте   улазак у власт условљавали председничким местом које сте хтели за себе?

Нисам условљавао улазак у коалицију било чиме и то је ноторна лаж!  Социјалистичка партија Србије и ДС и СНС су заузеле став да функције председника општине и начелника општинске управе не могу бити додељене једној странци односно СДП-у. Ми смо тај принцип постављали у свим преговорима, али нажалост СДП никада није прихватила да се одрекне та два места и то је основни разлог зашто СНС није у власти.
Преговори су трајали и од формирања садашње коалиције, било је позива да уђемо у власт, ми или социјалисти. На крају су прихватили да уђемо и ми и они, али је СДП  услов био да сачувају  место председника општине и начелника Општинске управе. Када су видели да ми не одустајемо од става, били су спремни да уступе место начелника општинске управе, због стабилности коалиције и везе са републичком влашћу, али под условом да се обезбеди за садашњу начелницу Ханку Хајдаревић кључно место у тужилаштву на месту судије или јавног тужиоца! То је истина! Наравно да нисмо пристали на тако нешто, и то Хоџић одлично зна. Нисмо могли  прихватити јер Бошњачке партије имају већину директорских места у јавним предузећима и у Општинском већу. Председник општине је Бошњак, затим начелник Општинске управе, као и пет од осам чланова Општинског већа, а они су руководиоци у јавном комуналном предузећу, вртићу, Центру за социјални рад, Дому здравља и библиотеци. Српске партије имају само Туристичку организацију, музеј, дирекцију и Дом културе, где је кадровско решење спорно,да не кажем катастрофално што се види. Ако се зна да смо већински српска општина, јер Срби, према последњем попису, чине већину у Пријепољу, 55% онда је све јасно. За  све ово најкривља је демократска странка која  је искочила из оквира нашег договора и дала већину Хоџићу који је саставио  помоћу њих већину. Међутим мени појединци приписују да би прикрили себе.
 
ГЗС: Добро али како коментаришете  рушење локала у Ћирковој улици? Да ли је морало доћи до тога, зашто је то урађено?

Објекти у Ћирковој су се налазили на траси приступних саобраћајница ка новом мосту на лиму, а њихово уклањање је спровела општинска управа и то требате питати госпођу Хајдаревић јер је она радила на томе. 

Иначе то су били привремени објекти који нису имали никакв основ за легализацију јер нису били решени имовински односи. Дозволе су дате пре 17 година и то за решавање радно-правног статуса власника. Скоро сви су одступили од дозвољених габарита, па су неки правили по 4-5 локала и издавали их у комерцијалне сврхе. Поред тога, било је и препродаје, што није дозвољено. Објекти су морали бити уклоњени да би се реализовала инвестиција  око градње моста на Лиму којег не би било  да то није спроведено.

 
ГЗС: Прибацују Вам да сте се обогатили, шта је са том кућом коју сте купили?

Ја живим у очевој скромној кући од 100 квадрата прављеној 1965. године, које је склона рушењу. Ја то поседујем много пре него што сам дошао на функцију председника општине. Супруга и ја имамо по 40 година радног стажа, а нисмо решили стамбено питање за петочлану породицу. Са нама живе моја сестра и мајка и ја их издржавам својом функционерском платом. Пре тога сам се бавио приватним предузетништвом, био сам ангажован на високој школи, радио сам и у средњој школи, а супруга је успешно водила продајни обејкат. Све смо то подредили мом бављењу политиком, па ми оптужбе тешко падају. Пре политике сам одлично радио, много више зарађивао, а на сву срећу и даље располажем некретнинама и добитима из тог периода. Што се тиче куће  коју помињете купио сам је, јако повољно, сви знају да сам продао два возила, планирам ове године да је порушим  и изградим коначно нешто да  сместим породицу.Понављам ја и супруга имамо сто година стажа, па ваљда и ми имамо право да дигнемо кров над главом.И мојој деци треба да остане нешто, или они треба да остану на улици зато што им се отац бавио политиком?! Све је то лаж срачуната да  ме политички уруши, што је у реду, али не дам на породицу и тачка.

ГЗС: када смо код политике какво је стање  у ОО у Пријепољу, следе унутарстраначки избори, прича се да немате противкандидата, да сте растерали све оне који би Вам могли бити конкуренција?

Ових дана одржавају се избори за председнике месних одбора, данима сам одсутан због сталних заседања Скупштине, што је доказ да не утичем на изборе у Општинском одбору, и да имам жељу да се спроведу демократски избори и да месне одборе воде људи који у њима уживају поверење. ОО СНС у Пријепољу је први и најстарији у Србији, није било никаквих измена осим освежења новим члановима. Нико није искључен и уклоњен, а врата су отворена за свакога ко је вољан да нам се придружи. Желео бих да свако из редова СНС ко жели да води овај одбор истакне своју кандидатуру, процедура је једноставна, само 20% чланова  треба то да подржи потписима, а ја ћу први дати свој глас. Ево ја их и овим путем јавно позивам да се кандидују.

ГЗС: Шта очекује од наредних локалних избора који се могу догодити брзо,можда чак и у децембру, има ли снаге СНС да  преузме водећу улогу од СДП-а?

Ми смо међу партијама за које гласа српско становништво освајали највећу подршку. Нажалост, то није било довољно да будемо најбројнија одборничка група у Скупштини општине. Надам се да ћемо на наредним изборима остварити бољи резултат, показали смо се као часни, коректни и организовани људи и нисмо се брукали током вршења власти. 

ГЗС: рачунате ли на коалицију и са ким?

Што се тиче могућих коалиционих партнера, у овом тренутку не искључујемо никога. Најбољу сарадњу имамо са СПС, али све остале странке су добродошле.
Претходна, наша, власт је оставила буџет без задужења, капиталне грађевинске пројекте, као што су два моста на Лиму, стамбена зграда за социјално угрожене породице и низ других комунално-инфраструктурних подухвата.
Садашњу власт у Пријепољу чини потпуно неприродна коалиција која тешко функционише, увек на ивици кворума, стиче се утисак да преовлађују лични интереси. Колико знам, општина није ништа капитално урадила у мандату ове власти, а то се неће променити до избора сем ситне шминке, неће остати ништа значајно иза њих. Мислим да грађани то препознају, да ће дебело казнити све ове силне афере о којима сте и ви писали. Народ то види и оцењује. 


Иду избори па нека кажу своје. Иза оне предходне власти остала су два велика капитална објекта.Драго ми је када прошетам мостом преко лима. На жалост остао је ту где сам ја стао. Ова  власт имала је изгледа преча посла, делила је казане, култиваторе, фрезе до душе само својима и себи ! Погледајте колико је одвојила за запошљавање, милион динара, брука и срамота. Милион динара али опет и тај милион поделила је својима и себи. Растурају и арче новац  ове сиротиње раје како хоће. Подједнако пате  и Срби и Бошњаци. Ово је власт за себе и своје рођаке, ми хоћемо да будемо  власт у интересу народа и где ће се поштовати закон и владати правила.

ГЗС: често помињете некакве анкетне одборе, шта је са тим, изгледа слаба вајда од тога, ево пример је и ова буџетска  комисија ?

Често су предлагани за све активности локалне власти када су постојале сумње да је било неправилности. Тако смо предлагали да се формира анкетни одбор за преиспитивање организације МОСИ игара, неправилности у локалним предузећима и установама, попут Дома културе, али то никада није наишло на подршку власти и није било предмет расправе. Дакле питајте то власт а не мене. Наравно да они то стопирају. Видео сам да сте писали о комисији  за испитивање пословања Дома културе. Па није ваљда да сте помислили да ће ту бити нешта, у ту причу нико не верује формирана је да заташка, то је јасно. Али доћи ће брзо дан када ће мо то променити. Многи не размишљају који тако раде на одговорним местима.Прво питање ће бити зашто није испоштован закон.

ГЗС: добро имали сте власт, немојте рећи да сте били безгрешни, било је примедби и на Ваш рад. Ево јавно сте и нама упутили критику за наш предходни текст ,,У име кворума”. 
 
 Јесам био бесан признајем . Међутим морам да кажем да је пре вас у Пријепољу је био медијски мрак. Имамо ТВ Форум и један писани медиј у приватном власништву човека који има своју партију. Телевизију је основало удружење Форум жена, и бојкотују СНС од оснивања, нисмо добили ниједан један секунд простора. Макар због објективног обавештавања имају обавезу да прате рад озбиљне одборничке групе, друге по снази у локалном парламенту. Ми ни од кога не тражимо ништа само да буду објективни, поготову ови из Пријепоља који имају  значајан део средстава и из будџета. На крају какво је то информисање ако у њему постоји само једна страна, само једна истина, само једна странка? Када је Глас западне Србије  у питању он је право освежење, оједном је  неко и нас поменуо, додуше искритиковао, али  неважно је то. Важније је да  се одједном сазнало  да пада снег и на Каменој Гори, и Јабуци, одједном су се видели обични грађани који  имају своју муку, о Пријепољу се почело причати у ударним дневницима  великих телевизија, а и ова успавана власт је чини ми се мало живнула.  То је Ваша заслуга, уосталом то је и улога  медија. Зато што се нас тиче слободно радите свој посао. Камо среће да се ови наши пријепољски држе тога.
Глас западне Србије

Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 

 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
060 5000 150, 032 347 001

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 94.308.903 посета
Тренутно на сајту: 63 посетилац(a)