Ужице обележило Дан града 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Ужице обележило Дан града
Trenutno na sajtu: 655       |       Podeli:
10.10.2017 | 0 коментар(а)



Ужице - Свечаном академијом у ужичком Народном позоришту обележен је Дан града Ужица и сећање на 09. октобар 1329. године

када је у дубровачким списима име града на Ђетињи први пут поменуто.

„Ужице у периодима успона и падова у периодима тешких разарања и интезивног развоја, опстаје на раскрници важних саобраћајница, путева на којима се мешају, укрштају и мимоилазе културе и идеологије. При том, Ужице је увек у центру војних, културних и осталих дешавања и утицаја. За наше пријатеље Ужице је увек на пола пута, а за оне које у Ужицу живе, Ужице је циљ и крај сваког пута“, рекао је председник скупштине града Бранислав Митровић.

Фото: Град Ужице

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић, изјавио је да на темељима најбоље традиције и поштовања вредности које су генерације пре нас стварале, Ужице данас тражи свој пут и своју шансу за даљи развој и напредак.

„Без обзира на суочавања са озбиљним изазовима и искушењима, стремимо реализацији пројеката који ће учинити да наше Ужице добије обрисе модерног европског града и у највећој мери одредити смернице будућег развоја читавог нашег краја“, изјавио је Петковић.

На свечаности су уручене награде и признања заслужним грађанима и удружењима за заслуге и дела која доприносе развоју Ужица, објављено је на сајту града.

Повељу града Ужица су добили фудбалски тренер Радомир Антић, др специјалиста интерне медицине Милорад Мирковић, академски сликар Радомир Верговић и генерални директор Ваљаонице бакра Севојно Милија Божовић.

Плакете за резултате остварене у остварене у дужем временском периоду су уручене новинару Радовану Поповићу, синдикалном активиста Петрашину Друловићу, власнику пекаре Шуљага Драгану Лазићу, уметнику Велимиру Тошанићу и параатлетичару Милошу Зарићу и КУД- у Севојно.

Награде града, за изузетне резултате у раду, додељене су пољопривреднику Милошу Ђерићу, секретару Удружења инвалида церебралне и дечје парализе Ужице Предрагу Бакићу, гимназијалцу Андреју Ковачевићу, писцу Драгану Р. Филиповићу, новинарки Јелени Божовић, наставници физике у Првој основној школи Краљ Петар II Весни Димитријевић и саветовалишту за жене оболеле од рака дојке Јефимија. У име награђених присутнима се обратио фудбалски тренер Радомир Антић:

Награду и медаљу специјално урађену за њу добила је и председница кинеске Јихаи групације Линда Вонг, која је донирала 340.000 евра за завршетак радова и опремање вртића на Пори.

Гост на Свечаној академији био је и државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Бојан Стевић, који је навео да је Влада Републике Србије издвојила више 10 милиона евра за различите пројекте у Ужицу: Реконструкција фабрике воде „Петар Антонијевић“, Дечјег одмаралишта на Златибору, за изградњу и опремање Прекршајног и Привредног суда као и студенског дома у Крчагову.

Свечаност је завршена мини концертом Оливере Катарине, једне од светски познатих уметница која има ужичко порекло.

Глас западне Србије

Фото: Град Ужице




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.065.758 посета
Тренутно на сајту: 656 посетилац(a)