Кон: Лично мислим да ће летос бити могућа окупљања 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Кон: Лично мислим да ће летос бити могућа окупљања
Trenutno na sajtu: 520       |       Podeli:
23.04.2020 | 0 коментар(а)



Полицијски час могао би да буде на снази и за Први мај и за Ђурђевдан,

али коначна одлука о томе, за сада, није донета, изјавио је епидемиолог Предраг Кон.

Он је за Спутњик рекао да би било логично да се у периоду надолазећих празника полицијски час узме у обзир као мера, али напомиње да не може самостално са сигурношћу да тврди које ће тачно мере бити примењен.

Кон је истакао да је за сада сигурно само да ће се одлуке о мерама за празнике доносити у складу са епидемиолошком ситуацијом.

Он је указао да празници омогућавају контакте и преношење вируса и оценио да би било врло лоше да се у том периоду тренутна ситуација поквари.

Говорећи о томе када ће вртићи бити отворени и под којим условима, рекао је да би до тога требало да додје онда када буде укинуто ванредно стање, јер је та одлука била повезана са забраном кретања и престанком рада.

Додао је да су сви свесни да постоје родитељи који немају где да оставе дете, поготово сада, када није адекватно да деца буду код баба и деда, који су најосетљивији део популације.

Упитан када ће бити могућа већа окупљања, Кон је рекао да је прилично тешко одговорити на то питање и додао да је свестан да мере њихове забране нису популарне, али је истакао да стоји иза тога да су неопходне.

„Лично мислим да ће мере бити ублажене и да ће преко лета окупљања бити могућа, али да ћемо касније, у току године, поново морати да их уводимо. Наравно, у зависности од ситуације. Хоћу да кажем да је врло вероватно да ће вирус поново почети да диже главу пред крај године или јесени, а можда и нешто раније", сматра Кон.

ГЗС/Блиц




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


KON POLICIJSKI CAS PRVI MAJ DJURDJEVDAN

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.194.676 посета
Тренутно на сајту: 520 посетилац(a)