Опада број новозаражених, вакцинација и даље без заказивања 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Опада број новозаражених, вакцинација и даље без заказивања
Trenutno na sajtu: 370       |       Podeli:
13.05.2021 | 0 коментар(а)



Од почетка пандемије у Србији су на коронавирус тестиране 3.964.964 особе, оболело је 703.497 грађана, а преминуло 6.611 пацијената.
Опада број новозаражених, вакцинација и даље без заказивања, Фото: ГЗС

Проценат смртности је 0,94 одсто. У болницама широм земље налазе се 3.492 оболела од ковида, од којих су 104 на респиратору.
Према последњим информацијама, у дану за нама је од последица ковида 19 преминуло још 17 особа, а регистровано је 1.046 случајева заразе.
Надлежни поручују да је епидемијска ситуација повољнија захваљујући вакцинама, али да је и даље потребан опрез.

Директор Инфективне клинике КЦС др Горан Стевановић је истакао да захваљујући резултатима успешне вакцинације и спроведених епидемиолошких мера, број новооболелих од ковида 19 значајно пада, што је омогућило да поједине болнице изађу из ковид система, и да се посвети већа пажња пацијентима који немају ковид и који су трпели у протеклом периоду.

Клиничко-болнички центар "Звездара" више нема ковид пацијенте и прелази у не-ковид режим рада, а почетком следеће недеље у не-ковид режим прећи ће и КБЦ "Др Драгиша Мишовић", изјавио је Стевановић и додао да је у припреми за излазак из ковид режима и болница у Младеновцу.

"Све то говори у прилог томе да се ситуација смирује, али и поред тога не можемо да кажемо да је прича завршена, јер директно од нашег понашања и броја вакцинисаних зависи како ће се надаље одвијати ситуација", рекао је Стевановић и позвао грађане да се вакцинишу.

Једну од четири врсте вакцине грађани могу да приме у домовима здравља, спортским и културним објекатима, на сајмовима, у тржним центрима, али и у аутобусима.

Директор канцеларије Светске здравствене организације у Србији Марјан Ивануша похвалио је Србију за процес вакцинације.

Указао је да се види у свету и Србији како масовна вацкинација може имати битан утицај на ток епидемије и како нас може вратити у нормалан живот.

Изразио је задовољство што је Србија добила другу испоруку вакцина преко Ковакс програма, и додао да ће бити допремљено око 1.350.000 вакцина.

Према званичним подацима Градског завода за јавно здравље, у Београду је вакцинисано 639.179 пунолетних особа што износи 45,9 одсто пунолетног становништва Београда, објавио је данас заменик градоначелника Горан Весић.

 

 

 

ГЗС / РТС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


VAKCINE SRBIJA KORONA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.139.161 посета
Тренутно на сајту: 371 посетилац(a)