Млади у Дисовом завичају 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Млади у Дисовом завичају
Trenutno na sajtu: 388       |       Podeli:
25.05.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Градска библиотека Чачак и Одбор 55. Дисовог пролећа су у четвртак, 24. маја 2018. године

у ОШ „Владислав Петковић Дис” у  Заблаћу,  , традиционално организовали сусрет посвећен награђенима за радове литерараних конкурса за ученике основних и средњих школа Моравичког округа, расписаних у оквиру 55. Дисовог пролећа.

Стихови и проза су у Дисовом завичају повезали младост, искуство и традицију, а на свечаности на којој су присуствали млади аутори, њихови учитељи и професори, бројни љубитељи писане речи и овогодишњи лауреат Дисове награде песник Ђорђе Нешић, започела је у цркви Светог архангела Гаврила, где је протојереј Милољуб Мирковић одржао парастос песнику „Утопљених душа”.


Лирски сусрети настављени су у трпезарији школе, а кроз програм је посетиоце водила библиотекарка Дубравка Илић, која је нагласила да жири није имао нимало лак задатак и да је на Литерарни конкурс за ученике основних и средњих школа МО стигао велики број квалитетних радова.

Поздравном речју директора Библиотеке др Богдана Трифуновића отпочео је централни део програма, који је похвалио ученике Моравичког округа за учешће на конкурсима Дисовог пролећа и захвалио учитељима, наставницима и директорима школа на успешној сарадњи, али и родитељима који су велика подршка деци.



„Сваке године један од врло значајних тренутака на свечаностима Дису у част је награђивање најуспешнијих литерарних радова ученика основних и средњих школа МО. С обзиром на то да је и ове године Конкурс био веома успешан можемо закључити да песничка и прозна реч и даље имају одјека међу децом и младима и то нас посебно радује”, рекао је др Богдан Трифуновић.

Поетски део програма отпочела је ученица седмог разреда ОШ „Владислав Петковић Дис” Милица Лукић казујући „Слово о школи”.
 
Окупљене младе ауторе и пријатеље писане речи поздравио је овогодишњи добитник Дисове награде Ђорђе Нешић, који је и уручио дипломе и књиге награђеним ученицима.

„Доживљај је много лепши, када је велики број кандидата написао радове, који су проистекли из љубави према писаној речи и талента који их краси. Драго ми је да деца читају и уносе своја искуства у дело које стварају и да постоје конкурси који награђају како прозне тако и песничке радове, дивна је традиција коју негујете”, казао је Нешић.  


    
Награђени ученици основних школа су: Илија Сретеновић, Вуле Радуловић, Маша Перуничић, Нађа Поповић, Ема Кос, Урош Тишма, Виктор Бојовић, Наталија Богдановић, Сташа Поповић, Андреа Икодиновић, Теодора Богићевић и Кристина Караџић. Посебан тренутак за добитнике признања био је када су прочитали своје поетске и прозне радове, а публика је своје одушевљење исказала аплаузом.

Аплауз је био потврда и да су средњошколски радови били изузетног квалитета, а награђени ученици Невена Радосављевић, Зорана Шарчевић, Анђела Миловановић, Теодора Даниловић, Ђорђе Новковић, Симона Дмитровић и Софија Димитријевић су на врло изражајан начин представили своје радове.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.918.404 посета
Тренутно на сајту: 388 посетилац(a)