Др Неле Карајлић: Новац је везан са страшћу, а страст је нешто што људски ум не уме и не треба да контролише ( ВИДЕО) 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Др Неле Карајлић: Новац је везан са страшћу, а страст је нешто што људски ум не уме и не треба да контролише ( ВИДЕО)
Trenutno na sajtu: 344       |       Podeli:
20.06.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Чачaни су синоћ уживали у дружењу са др Нелом Карајлићем, мултимедијалним уметником, који се бави музиком,

филмом, позориштем и књижевношћу. У клубу „ Српски паб" представио је други део трилогоије „Солунска 28", посвећеној људима и догађајима који су пролазили кроз дорћолску кућу на самој обали Дунава. Карајлић је по ко зна који пут доказао како поседује неисцрепну енергију којом успева да се избори са са највећим животним и уметничким изазовима. Приповедајујћи о свему ономе што је снашло станаре Солунске 28 током немачке окупације Београда у другом светском рату, Др Карајлић нуди појединачни читалачки ужитак и ониMа који су читали први део трилогије, али и онима који се тек сада придружују армији његових верних читалаца.

 

Наставак монументалне саге о једној кући, једном граду и два света још једном потврђује да је наша књижевност у др Карајлићу добила један нов, другачији и храбар глас којим овај свестрани уметник уме и има много тога да каже.

„Оно због чега сам ја у суштини и дошао, јер сам имао прилике да промовишем у Чачку и први роман „Солунска 28" је други дио„ Солунске", који је за мене много узбудњивији од првог, јер сам се бавио нечим што покушавам да радим цијели свој живот, а то је како изгледа живот у екстремним условима, како изгледа забава, како изгледа једна забрањена љубав у граду који је под окупацијом у најтежем периоду своје историје.Оно што је мене повукло да напишем други дио романа „ Солунска 28" била су два момента као главни покретач стваравња романа ", надахнуто је причао Неле пред чачанснкомпубликом о свом новом делу.

Иначе, оба дела „Солунске 28" заокружена су вером у васкрсење и покајање. Уосталом, др Неле Карајлић воли своје јунаке, о њима пише простодушно и саосећајно, брзо и забавно попут Моме Капора, чију награду је заслужено и добио.
Др Неле Карајлић највио је и свој настгуп на предстојећем рок фестивалу „Прича " а све присутне у„ Пабу" одушевио својом нумером "Зеница блуз " и бројним другим хитовима.

Велика захвалност организаторима ове несвакидашње музичко-књижевне вечери, која је најавила и прави спектакл за предстојећи фестивал и све љубитеље доброг звука.

 

ГЗС





PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Nele Karajlic promocija knige

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.857.382 посета
Тренутно на сајту: 344 посетилац(a)