Прикупљање података од сада много брже и лакше 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Прикупљање података од сада много брже и лакше
Trenutno na sajtu: 470       |       Podeli:
07.02.2018 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Општина Горњи Милановац почетком ове године ушла у информациони

систем по имену Е-ЗУП и почела да га спроводи.

Е-ЗУП подразумева лакшу и ефикаснију размену података о личности по службеној дужности између државних органа и органа јединица локалне самоуправе. Овај начин прикупљања података је најбржи и најјефтинији, речено је у саопштењу.

Прошле године на снагу је ступио Закон о општем управном поступку према коме се по службеној дужности прикупљају подаци о личности.

Начелник Општинске управе Горњи Милановац, Александар Јевтовић каже да закон предвиђа три начина прикупљања података о личности.

Први начин прикупљања података је кроз информациони систем Е-ЗУП, други начин је да странка поднесе захтев надлежном органу за достављање информација које садрже податке о личности и трећи вид прикупљања података је да онај ко води управни поступак оде у државни орган и личним увидом прикупи податке о личности. Подаци су заштићени законом и није сваки службеник у могућности да им приступи“ изјавио је Јевтовић.

Он такође наводи да је и Општина добила дозволу од шест органа да користи податке којима располажу ти органи у вођењу управних поступака који се воде пред Општинском управом Горњи Милановац.

,,Органи са републичког нивоа који су укључени у овај информациони систем су Пореска управа, Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање, Министарство унутрашњих послова, Министарство државне управе и локалне самоуправе, Национална служба за запошљавање и обавезно социјално осигурање. Оно што у наредном периоду чекамо, а много је значајно за вођење управних поступака је укључење и Службе за катастар непокретности. Када Катастар буде укључен, поднећемо захтев да добијемо приступ и њиховим подацима”, истакао је начелник Општинске управе и додаје да пре него што су се укључили у информациони систем, прикупљање података трајало је и до 15 дана, а сада је то много брже и подаци се добијају одмах.

Јевтовић напомиње да не постоји могућност злоупотребе података и да странка није оптерећења за трошкове таксе или неке накнаде.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.489.409 посета
Тренутно на сајту: 471 посетилац(a)