Бошко Обрадовић: Двери остају верне "Споразуму са народом" – бојкот избора на свим нивоима 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Бошко Обрадовић: Двери остају верне "Споразуму са народом" – бојкот избора на свим нивоима
Trenutno na sajtu: 421       |       Podeli:
10.05.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - На седници Председништва Српског покрета Двери, одржаној 9. маја у Чачку, донета је одлука о наставку кампање бојкота

избора заказаних за 21. јун, бојкота који важи на свим нивоима избора, каже се  у саопштењу Инфо службе Двери.

 "Тиме Двери остају верне свом потпису који смо ставили на "Споразум са народом". Наша девиза гласи – "Ни бојкот ни избори него побуна"! Настављамо са бунтом против власти и активном бојкот-кампањом за одлагање избора.

Пасивни бојкот из времена пре пандемије је мртав и време је за активну кампању бојкота која подразумева пре свега захтев за одлагање недемократских и противуставних избора заказаних за 21. јун. За одржавање тих избора нема ни здравствених ни демократских услова. Њихово насилно одржавање директно је уперено против здравља становништва и демократије у Србији. Немогуће је да су забрањена јавна окупљања, а да може да се настави изборни процес. Очигледно је режимска медицинска струка поново пала на стручном испиту и оправдала убрзање избора по цену ризика здравља грађана. Владајући режим који мења најважније изборне законе 45 дана пред изборе чини нови државни удар, кршење Устава и невиђени правни скандал да се један исти изборни процес спроводи по два различита изборна закона. Са једним изборним законом су расписани избори и скупљани потписи за изборне листе власти и омиљене опозиције пре ванредног стања, а сада се по другом изборном закону жели наставити изборни процес и даље спроводити избори. То је незабележен случај у европским демократијама и довољан разлог за прекид оваквог антиуставног изборног процеса и одлагање избора. 

Позивамо све колеге из опозиције које чине политички блок бојкота избора на свим нивоима да се организујемо у заједнички фронт за остварење захтева за одлагање избора за крај године, на којима треба сви да учествујемо на заједничкој изборној листи. Председништво Двери изнова истиче да циљ нашег бављења политиком није бојкот већ учешће на изборима и смена актуелне власти, али не под овим недемократским и противуставним околностима и не у сред пандемије нове заразне болести на светском нивоу" - речено је у саопштењу које је медијима достављено из Инфо службе Двери.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


dveri izbori bojkot

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.299.150 посета
Тренутно на сајту: 422 посетилац(a)