„Осликавање слободе“ у сусрет Светском дану борбе против трговине људима, 30. јула 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
„Осликавање слободе“ у сусрет Светском дану борбе против трговине људима, 30. јула
Trenutno na sajtu: 374       |       Podeli:
23.07.2018 | 0 коментар(а)



АСТРА ће поводом Светског дана борбе против трговине људима 30. јула спровести акцију осликавања

графита са превентивним порукама против трговине људима у три града – Чачку, Горњем Милановцу и Краљеву. Графите ће осликавати уметници из Чачка, у сарадњи са представницима ДУК Фестивала и уз подршку Општине Горњи Милановац, Општине Краљево, Гимназије „Таковски устанак“ у Горњем Милановцу и Дома културе у Чачку, саопштено је из невладине организације АСТРА.

Осликавањем различитих порука жеља је да се информише шира јавност у локалним заједницама о томе да се трговина људима догађа у Србији, да су експлоатисани наши суграђани/ке, да трговци људима добро знају потребе особа које врбују како би је експлоатисали и остварили профит. Самим тим, организатори желе да пошаљу превентивне поруке како би грађани/ке знали да препознају ризичне ситуације и како да их избегну. Овом акцијомскренуће се пажња јавности да је доминантан облик трговине људима сексуална експлоатација, којој су изложене жене и девојчице, али и да је у порасту број преварних послова који грађане/ке могу довести до радне експлоатације и њој су најчешће изложени мушкарци. Сви заједно би требало да будемо свесни да свако може бити жртва трговине људима, као и да свако може бити трговац, чак и наши најближи.

У последњих неколико година, годишње се званично препозна око 50 жртава трговине људима у систему социјалне заштите, али се процењује да је сива бројка жртава много већа. Према званичним подацима, за првих шест месеци 2018. године идентификовано је 28 жртава трговине људима. Од почетка настанка АСТРА СОС телефона за жртве трговине људима, примљено је 35 000 позива и пружена је помоћ за 502 жртве трговине људима. Међутим, АСТРА СОС телефон има и превентивну функцију, тако да 1/3 позива долази од грађана/ки који проверавају пословне понуде за рад у земљи или иностранству.

Сви смо одговорни и сви можемо да допринесемо смањењу броја жртава трговине људима и сузбијању овог глобалног проблема. Инфромацијом до превенције, пријавом сумње на трговину људима до помоћи и подршке.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.252.778 посета
Тренутно на сајту: 375 посетилац(a)