Отворене 57. МОСИ у Новој Вароши 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Отворене 57. МОСИ у Новој Вароши
Trenutno na sajtu: 381       |       Podeli:
20.07.2022 | 0 коментар(а)



Нова Варош – На обронцима Златара у Новој Вароши, дефилеом више од две хиљаде спортиста, из 31 града и општина Србије, Црне Горе и Босне и

Херцеговине, на Градском стадиону Браношевац свечано су отворене 57. Међурепубличке омладинске спортске игре (МОСИ).


Након две године паузе изазване пандемијом ковида 19, спортисти из три државе поново ће се надметати на највећој аматерској спортској манифестацији на простору Балкана.

На Играма које се одржавају у општини чији су студенти пре 68 година, заједно са колегама из Пријепоља и Прибоја били зачетници спортских надметања давне 1954. године, учествоваће 31 репрезентација градова и општина које ће одмерити снаге у 15 спортских грана: фудбалу, малом фудбалу, кошарци, одбојци, рукомету, атлетици, шаху, стрељаштву, планинарству, бициклизму, стоном тенису, одбојци на песку, каратеу, тенису и спортском риболову. За време трајања игара одржаће се и такмичење у пет спортских дисциплина за особе са инвалидитетом „Пара МОСИ“.


Фото: А.Ровчанин


У првисуству неколико хиљада гледалаца, Игре је отворио председник општине Радосав Васиљевић. Он је истакао да је општина Нова Варош пре готово седам деценија била један од оснивача Игара те због тога имају посебну обавезу да по четврти пут буду добри домаћини.

Овогодишње МОСИ ће употпунити и традиционалну културно – спортску манифестацију „Златарфест”, па ће такмичари и гости имати прилику да уживају у богатом културно – забавном програму.

 

 

 

 

ГЗС / ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.293.654 посета
Тренутно на сајту: 381 посетилац(a)