Српски Детроит у срцу Шумадије: Продаја луксузних аутомобила у време епидемије скочила за 10 посто 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Српски Детроит у срцу Шумадије: Продаја луксузних аутомобила у време епидемије скочила за 10 посто
Trenutno na sajtu: 423       |       Podeli:
24.12.2020 | 0 коментар(а)



Чачак – И док је продаја моторних возила у већем делу земље опала од 20 до 40 процената, у шумадијској престоници аутомобила,
Српски Детроит у срцу Шумадије: Продаја луксузних аутомобила у времне епидемије скочила за 10 посто, Фото: РИНА

у насељу Прељина код Чачка, нема кризе, јер епидемија корона вируса ипак није успела да десеткује продају и купце одврати од намере да пазаре нова возила.

„На крају ове године, на основу статистичких података које смо већ добили, можемо закључити да конкретно у нашем заступништву епидемија корона вируса није узела велики данак. Очигледно је да су се људи ипак одлучивали за куповину нових возила, тако да за ових 11 месеци имамо скок продаје од 10 одсто, што нисмо очекивали. Примера ради, прошле године је продато 49 аутомобила из бмw „премиум сегмента“, а сада је до децембра новог власника добило њих 58. Једини пад у односу на прошлу годину може се приметити код аутомобила марке „фиат“, где је забележена 15 одсто мања продаја. До тог пада је дошло јер њихове фабрике нису радиле три месеца и самим тим возила су каснила и пребачена за јануар и фебруар“, изјавио је за РИНУ, Ђорђе Капларевић из компаније Ауто-Гарант која је званични дилер и сервисер Фиат, Алфа Ромео, Јееп, БМW и Мини возила.

 

Нигде нема толико ауто-плацева и салона аутомобила него управо у Прељини код Чачка. Уз добро познату Ибарску магистралу на преко двадесет километара простире се јединствена „ауто-берза“ на којој се могу пронаћу готово сви модели свих произвођача, али и заступништва луксузних брендова. Није ретка ситуација да грађани из целе Србије управо долазе на ово место, уколико желе да пазаре љубимца на четири точка и зато је ово место један од привредних замајаца града на Морави.

"Ово је мали српски Детроит, односно све српске куће из света, које нешто представљају су направиле своје ауто салоне и сада се ту налази преко 30 привредних субјеката, а радна места нашло је на стотине наших грађана. Ауто индустрија је веома битна за град Чачак и веома је развијена, а као потврда свих ових чињеница говори и долазак немачког гиганта, компаније „Форверк“ управо у Прељину“, рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

Позиција насеља Прељина од изузетног је инфраструктурног значаја за читаву Србију јер се управо ту спајају ауто-пут Милош Велики и Моравски коридор, а интересовање инвеститора за овај део свакодневно расте, чему сведочи и пораст цене околних плацева, па се са разлогом очекује да ово место буде један од највећих привредних центара у будућем периоду.

РИНА/ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


jedinstvena auto - berza u Srbiji prodaja automobila skocila za deset posto

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.453.186 посета
Тренутно на сајту: 424 посетилац(a)