Одборници у Тополи усвојили предлоге одлука о погребним делатностима и димничарским услугама 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Одборници у Тополи усвојили предлоге одлука о погребним делатностима и димничарским услугама
Trenutno na sajtu: 404       |       Podeli:
24.01.2020 | 0 коментар(а)



Топола – Одборници Скупштине општине Топола на данашњој 35. Седници усвојили су низ предлога одлука, а између

осталих усвојен је предлог одлуке о погребним делатностима.

У образложењу ове одлуке наведено је да према закону о комуналним делатностима прописано је: да комуналне делатности су и потребна делатност,  а да потребна делатност је преузимање и превоз посмртних остатака од места смрти, односно места на коме се налази умрла особа и превоз до места одређеног посебним прописима, организација сахране и испраћаја са прибављањем потребне документације за организацију превоза и сахрањивања, чување посмртних остатака у расхладном уређају и припремање покојника за сахрану..

Одборници су дискутовали и о предлогу одлуке о димничарским услугама, па је тако усвојено  да јединица локалне самоуправе, у складу са овим законом, обезбеђује организационе, материјалне и друге услове за изградњу, одржавање и функционисање комуналних објеката и за техничко и технолошко јединство система и уређује и обезбеђује обављање комуналних делатности и њихов развој.

Фото: ТопПрес

Иначе, димничарске услуге обухватају чишћење и контролу димоводних и ложних објеката и уређаја и вентилационих канала и уређаја, вађење и спаљивање чађи у димоводним објектима, преглед новоизграђених и дограђених димоводних и ложишних објеката и уређаја и мерење емисије димних гасова и утврђивање степена корисности ложишног уређаја, осим у случајевима када наведене послове обављају правна лица или предузетници овлашћени у складу са законом којим је уређена област цевоводног транспорта гасовитих и течних угљоводоника и дистрибуције гасовитих угљоводоника, као и законом којим је уређена област ефикасног коришћења енергије.

На седници је разматран извештај СОФК „Карађорђе“, где је том приликом речено да ће приоритет у овој години битизавршетак давно започетих трибина са просторијама испод њих као и санација постојећег објекта.

Директор Културног центра у Тополи Мирољуб Марковић истакао је да је у 2020. години планирано одржавање зграде и постојеће опреме (одржавање електронске, компјутерске, уградне опреме, опреме за културу, електро и водоводних инсталација, радови на крову и тавану зграде, сали и на бини, молерски радови и сл.), у складу са  планом и програмом за 2020. годину.

Разматран је финансијски извештај Културно туристиче манифестације „Опленачка берба 2019“, као и програм рада и план промотивних активности ТО „Опленац“ за ову годину.

Директорка Љиљана Тодоровић је навела да ће основне активности Туристичке организације „Опленац“ у текућој години бити наставак  промотивних активности на тржишту Србије, као и  позиционирање Тополе на иностраним тржиштима у складу са активностима ТОС-а.

Одборници су разматрали предлог решења о постављању општинског правобраниоца. За ту функцију именован је Зоран Илић, дипл. правник из Тополе,  за општинског правобраниоца општине Топола, почев од  1. фебруара 2020. године.

ГЗС/ ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.156.157 посета
Тренутно на сајту: 405 посетилац(a)