Ковачевић: Друга фаза реконструкције Опште болнице у јуну, запослићемо младе кадрове 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Ковачевић: Друга фаза реконструкције Опште болнице у јуну, запослићемо младе кадрове
Trenutno na sajtu: 390       |       Podeli:
08.05.2021 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Вд директора Дома здравља др Александар Чивовић, поднео је последњи финансијски извештај обзиром да је почео процес припајања Дома
Ковачевић: Друга фаза реконструкције Опште болнице у јуну, запослићемо младе кадрове, Фото: ГЗС

здравља Општој болници, у јединствени Здравствени центар.

Према речима председника општине у прошлој години Дом здравља прешао је из ингеренције локалне самоуправе у надлежност Министарства чиме су сви финансијски капацитети које ова Установа има сада су 100% на Рапубличком нивоу а то и јесте био један од циљева на локалу, да се запосле на неодређено време сви здравствени радници у Горњем Милановцу који нису имали решен статус. Затим, да се питање радног односа реши и за све немедицинске раднике али и да се растерети намет на буџет општине Горњи Милановац који је већ пету годину за редом износио више од милион евра, за све обавезе настале у предходном периоду.

-Формални процес спајања Дома здравља и Опште болнице дефинисан је закључком Владе почетком марта. Када ће се тај процес завршити није толико битно јер сада већ фунционишу као једна Установа. Директор Болнице др Предраг Шутић именован је за вд директора Здравственог центра и очекује се формално регулисање тог односа и уписивање у АПР, након чега ће бити један директор и једна установа са посебним организационим јединицама – истакао је Ковачевић и додао да сматра да неће бити вишка запослених у оквиру Здравственог центра као и да ће се прерасподелом радних места доћи до најидеалнијег решења.
Према његовим речима, општина Горњи Милановац ће и даље помагати Здравствени центар, јер је циљ да задрсвтвена заштита буде доступна свим грађанима. Друга фаза реконструкције Опште болнице требало би да почне у јуну, а акценат ће бити стављен и на запошљавању младих кадрова.

 

 

 

 

ГЗС / ГМ Прес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


dejan kovacevic bolnica rekonstrukcija gornji milanovac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.138.653 посета
Тренутно на сајту: 391 посетилац(a)