Дочекане 24 делегације, ко све долази на инаугурацију? 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Дочекане 24 делегације, ко све долази на инаугурацију?
Trenutno na sajtu: 521       |       Podeli:
23.06.2017 | 0 коментар(а)



Пријем поводом ступања на дужност председника Србије Александра Вучића биће одржан од 18.00 у Палати "Србија" на Новом Београду.

Из региона, на церемонију долазе председници Словеније, Хрватске, Македоније и Црне Горе, Борут Пахор, Колинда Грабар Китаровић, Ђорђе Иванов и Филип Вујановић, као и сва тројица чланова председништва Босне и Херцеговине, Младен Иванић, Бакир Изетбеговић и Драган Човић.

Како наводи РТС, до 22 х дочекана је 24 делегације која је у Београд стигла како би присуствовала свечаности поводом инаугурације.

На церемонију долази и некадашњи канцелар Немачке Герхард Шредер, као изасланик немачке канцеларке и председника Анегеле Маркел и Валтера Штајнмајера, као и високи званичници Русије, Мађарске, Румуније, Бугарске, Италије, Грчке, Азербејџана, Јерменије, Грузије, Белорусије, Аустрије.

У Београд је стигао и заменик премијера Русије Дмитриј Рогозин, као и потпредседника Сталног комитета Свекинеског народног конгреса Ђи Бингсјуен.

Како је председник Србије Александар Вучић раније најавио инаугурацији ће присуствовати бивши председници државе Милан Милутиновић и Зоран Лилић, очекује да ће доћи Борислав Јовић, а да је Војислав Коштуница спречен.

На церемонији ће химну Србије отпевати дечји хор, а после Вучићевог говора, биће изведена песма "Ово је Србија", након које ће уследити здравица, наступ ансамбла "Врело", културно-уметничког друштва "Коло", музичког састава "Уна сага сербица" и трубачи Дејана Петровића.

Званице ће после тог дела пријема обићи салоне који представљају различите крајеве Србије, и биће послужени храном и пићем који су специфични за те крајеве. У делу који представља јужну Србију биће им понуђена пиротска пеглана кобасица, а из Војводине сухомеснати производи и кнедле.

У Палати Србија у западном крилу постављене су бисте римских императора рођених на територији данашње Србије.

Поред тога биће изложене и фотографије о Топличком устанку, долама и портрет војводе Ђорђа Петровића Карађорђа и Милоша Обреновића, макета лабораторије Николе Тесле на Лонг Ајленду, први телевизор произведен у некадашњој Југославији.

Планирано је да посланици Скупштине Србије на церемонију дођу организовано, аутобусима из Дома Народне Скупштине, док ће новинари бити довезени са платоа испред Скупштине Београда.

Улице око Палате "Србија", првенствено булевари Николе Тесле и Михајла Пупина, биће затворени за саобраћај од 16.00, па ће доћи и до измена градског превоза.

Извор: Б92, Бета, РТС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.168.801 посета
Тренутно на сајту: 522 посетилац(a)