Стигла рзавска вода у 43 чачанска домаћинства 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Стигла рзавска вода у 43 чачанска домаћинства
Trenutno na sajtu: 425       |       Podeli:
11.11.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Након 17 година чекања, 43 домаћинства у чачанским месним заједницама Бељина ,Придворица, Парменац, Риђаге, Паковраће и



Међувршје добила су рзавску воду. Протекле године урађено је 12 километара водоводне мреже великих пречника и 43 кућна прикључка. Очекује се потписивање новог уговора за изградњу наставка дистрибутивне водоводне мреже до Паковраћа и нових 221 прикључака, за шта је ребалансом буџета опредељено 29,5 милиона динара, од чега 7.400.000 финансирају месне заједнице, а 22.150.000. динара град Чачак.


Радмил Богдановић, Фото: ГЗС

Радмил Богдановић из Парменца 2010 године је платио прикључан 1080 евра и међу првих 15 је данас добио воду. Његовој срећи нема краја.
„ Са ове чесме коначно је потекла рзавска вода, копали смо бунаре, мучили смо се ,али се исплатило. Прикључак сам давно исплатио, а ево, данас је коначно потекла вода из славина, каже Радмил Богдановић.
Да је данашњи дан историјски за мештане овог краја потврђује председник МЗ Парменац, Мирољуб Петровић .


Милољуб Петровић, председник МЗ Риђаге, Фото: ГЗС

„ У другој висинској зони 60 торо домаћинстава добиће воду,а у трећој је остало 40 домаћинстава. МЗ Риђаге поклонио сам чесму да обележимо овај дан и да га прославимо. Доласком ауто пута, многи млади брачни парови одлучни су да купују плацеве ,а пре свега, морамо им обезбедити воду „, додаје Мирољуб Петровић.
Помоћник градоначелника града Чачка Милан Бојовић каже да је у последње две године, само у овај систем водоснабдевања који подразумева шест месних заједница уложено око 50 милиона динара.


Милан Бојовић, помоћник градоначелника града Чачка, Фото:ГЗС

„ Тренутно је 43 домаћинства прикључено, а до краја године покрићемо другу висинску зону, за шта је планирано још 30 милиона динара што је предуслов да 220 домаћинстава добије воду.
Ови радови подразумевају да ће и месне заједнице Вранићи, Соколићи и Милићевци који гравитирају ка аутопуту ускоро добити воду и за те намене планирано је 52 милиона динара“, рекао је Бојовић.

 

 

ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


PARMENAC VODA RYAVSKA MILAN BOJOVIC MISEC PETROVIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.487.472 посета
Тренутно на сајту: 426 посетилац(a)