Потписан протокол о сарадњи Нарадног позоришта и Дома културе 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Потписан протокол о сарадњи Нарадног позоришта и Дома културе
Trenutno na sajtu: 464       |       Podeli:
08.02.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – Директор чачанског Дома културе Радисав Луковић потписао је у у Београду Протокол

о дугорочној пословно - техничкој сарадњи са Народним позориштем. Протокол је потписан у циљу уметничке сарадње ове две установе културе, која ће омогућити унапређење културне размене два града, а потписе су ставили Ивана Вујић Коминац, в.д. управника Народног позоришта и директор чачанског Дома културе Радисав Луковић.

Народно позориште и Дом културе ће убудуће учествовати у заједничким продукцијским пројектима, размени аутора и уметника и на непрофитабилној основи обезбедити реципрочна гостовања у Београду и Чачку. Предвиђена је и међусобна промоција приликом гостовања на фестивалима, догађајима и другим културним пројектима.

Први вид конкретизације сарадње биће реализован 27. фебруара, када на Великој сцени Дома културе гостује представа ’’Балкански шпијун’’ у продукцији Народног позоришта. Чачани ће у октобру и новембру моћи да погледају оперу ’’Аида’’ и ’’Лабудово језеро’’, док је и за најмлађе суграђане ускоро планирана оперска представа.

Такође, из Народног позоришта најављују нове верзије култних представа ’’Нечиста крв’’ и ’’ Коштана’’ Боре Станковића.

Приликом потписивања протокола о сарадњи најављена је иницијатива Народног позоришта да ова установа културе и град Чачак буду укључени у будући пројекат који ће повезивати позоришта из Новог Сада, Ниша и Београда и Дом културе Чачак.

Ексклузивна информација за чачанску јавност је и да ће се један од најпознатијих балетских уметника данашњице, кореограф и глумац Сергеј Полуљин, представити београдској публици 7, 8. и 9. марта на Великој сцени Народног позоришта главном улогом у балету „Посвећење“, у кореографији Јуке Оиши.

Представа је инспирисана кореографијом и извођењем Вацлава Нижинског на чувену композицију Игора Стравинског „Посвећење пролећа“.

 

 

Глас западне Србије

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


чачак београд протокол сарадња народно позориште дом културе

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.742.468 посета
Тренутно на сајту: 465 посетилац(a)