Машински и Правни факултет увели студенте менторе за бруцоше 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Машински и Правни факултет увели студенте менторе за бруцоше
Trenutno na sajtu: 890       |       Podeli:
17.10.2019 | 0 коментар(а)



Машински и Правни факултет у Београду увели су од ове школске године студенте менторе како би олакшали бруцошима да се снађу у новој средини.

Студенти ментори су најбољи академци завршних година, који помажу млађим колегама да се снађу око предавања, испита, све што им треба око смештаја, домова, али и сналажења у граду.

Иницијатива за нови пројекат стигла је од Студентског парламента.

Декан Машинског факултета проф. Радивоје Митровић каже да последњих неколико година раде на томе да се бруцоши што пре и што лакше прилагоде новом начцину рада, који се разликује од средње школе.

Пре четири године увели су уводна предавања, како би бруцоши обновили и утврдили градиво из средње школе из математике и физике, а које им је неопходнмо да би наставили даље.

Увели су и професоре менторе, али то није дало жељене резултате, јер се мали број бруцоша пријављивао за консултације.

„Студентски парламент предложио је да најбољи студенти буду ментори својим колегама бруцошима. Њих 80 са одличним просеком оцена се пријавило и по нашим информацијама сви су одушевљени и студенти ментори и бруцоши", рекао је Митровић за Танјуг.

Студенти ментори бруцошима су на услузи за сва питања и недоумице, од тога где се налази нека слушаоница, која предавања и вежбе не би смели да пропусте, али ту су и да им помогну да савладају градиво, реше тешке задатке.

Председник Студенстског парламента на Правном факултету Урош Мијатовић каже да је одзив бруцоша за менторски програм велики. Сваки ментор добио је десет до 15 студената са којима ће увек бити у контакту.

„Ово је први пут да се постављамо тако да будемо на услузи студентима који започињу студије. Ту смо за све њихове дилеме и недоумице. Када се буду припремали за неке теже колоквијуме организоваћемо им менторе из тих ужих области. Ту смо да им помогнемо око сваког испита", каже Мијатовић за Танјуг.

Идеја је да студенти ментори не помажу само млађим колегама док су бруцоши, већ да им помажу током друге, треће године.

И на Машинском и на Правном факултету студенти ментори са бруцошима активни су на друштвеним мрежама. Формиране су групе на Фејсбуку, Виберу тако да су у сталној комуникацији.

ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.037.371 посета
Тренутно на сајту: 890 посетилац(a)