Ђилас прави странку: Преузима „Зелене", а међу најважнијим сарадницима двоје познатих политичара и Беба Балашевић 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Ђилас прави странку: Преузима „Зелене", а међу најважнијим сарадницима двоје познатих политичара и Беба Балашевић
Trenutno na sajtu: 368       |       Podeli:
01.03.2019 | 0 коментар(а)



Драган Ђилас требало би да оснује своју странку следећег месеца, а како „Блиц" незванично сазнаје,

он ће преузети Зелену еколошку партију - "Зелене".

Тренд преузимања регистрованих политичких субјеката који су започели лидер Нове странке Вук Јеремић и председник Српског патриотског савеза (СПАС) Александар Шапић, наставиће највероватније и лидер опозиције и један од лидера Савеза за Србију Драган Ђилас. Иако је према појединим најавама странка требало да буде формирана до краја претходне године, а онда и према Ђиласовим речима током фебруара, све то је мало пролонгирано и очекује се да ће током следећег месеца некадашњи градоначелник Београда преименовати већ постојећу странку.

- Реч је о опробаном начину преузимања већ регистроване странке. Веома је слаба понуда, а Ђилас је одлучио да преузме Зелену еколошку партију и о томе се договорио са Дејаном Булатовићем, досадашњим председником - каже саговорник "Блица".

Процес преузимања далеко је лакши, јер за оснивање потпуно нове странке потребно је прикупити 10.000 потписа. Осим што то подразумева много времена, дешавало се да онима који желе да оснују своју политичку организацију и о томе проговоре јавно, неко украде назив како би их осујетио. Тај проблем имао је, рецимо, Доста је било, па је та организација, упркос покушајима да се региструје као партија, и даље политички покрет.
Ђилас и даље разговара са блиским сарадницима о томе ко ће преузети кључне функције у странци.
- Није све још заокружено. Ђилас ће бити председник, а потпредседници би требало да буду Борко Стефановић, Мариника Тепић и вероватно Дејан Булатовић. И Љубан Панић, некадашњи члан Демократске странке, имаће функцију и како сада ствари стоје, могао би да води Извршни одбор. Јанко Веселиновић из Покрета за преокрет и Беба Балашевић такође би могли да преузму одређене функције - открива наш саговорник.
У регистру политичких странака стоји да је Зелена еколошка партија основана 5. фебруара 2008. године. Извесно је да ће Ђилас променити назив странке, али нисмо успели да сазнамо који ће назив убудуће ова странка носити.

Дејан Булатовић познат је из времена протеста против Слободана Милошевића 1996. године. Он је носио чувену лутку Слободана Милошевића у природној величини у затворској униформи. Прошле године, када се појавила прича о подизању споменика Милошевићу у Београду, поново се огласио:

- Као што сам онда поносно носио његову лутку у затворском оделу, тако бих с поносом рушио помен на највећег злотвора српског народа - изјавио је Булатовић.

Ђилас је у децембру прошле године за "Блиц" рекао да ће странка бити формирана у фебруару, а недавно је гостујући на Н1 рекао да је због околности термин померен за март.
- Она ће постати оснивач СЗС, биће странка која ће се залагати за свих 30 тачака представљених у програму СЗС. То ће бити левичарска странка - рекао је Ђилас својевремено.

Он јуче није одговарао на наше позиве. Борко Стефановић, лидер Левице Србије, био је штур на речима.

-Још нисам у позицији да то коментаришем, још није време за то, разумећете - поручио је кратко Стефановић за наш лист.

ГЗС/БЛИЦ




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.517.614 посета
Тренутно на сајту: 365 посетилац(a)