Смањење цензуса је демократска мера, не може се побијати 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Смањење цензуса је демократска мера, не може се побијати
Trenutno na sajtu: 341       |       Podeli:
15.01.2020 | 0 коментар(а)



Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да спуштањем изборног цензуса жели да
Фото: ГЗС

врати живот у парламент и приметио да су све странке које желе да изађу на изборе подржале ту идеју, док оне које бојкотују нису сагласне с тим предлогом, као што не подржавају ни изградњу ауто-путева, пруга, фабрика.

Смањење цензуса је демократска мера,не може се побијати

Председник Александар Вучић поручио је данас да спуштањем изборног цензуса жели да врати живот у парламент и приметио да су све странке које желе да изађу на изборе подржале ту идеју, док оне које бојкотују нису сагласне с тим предлогом, као што не подржавају ни изградњу ауто-путева, пруга, фабрика.

Вучић је рекао да му је просто "безвезе" да слуша критике по том питању, наводећи да је завршио Правни факултет са најбољим оценама и да нема ниједне књиге, нити уџбеника у којем пише да је смањење цензуса проблем за било кога, сем за странку која има највише посланика.

Вучић: Испитаћемо шта се догодило у фабрици воде у Зрењанин

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да није упућен у то зашто је постројење за пречишћавање пијаће воде у Зрењанину поново стало са радом, те додао да ће о томе разговарати са премијерком Аном Брнабић и председником АП Војводине Игором Мировићем, како би се тај проблем што пре решио.

"То је вишедеценијски проблем, а ако је било ко на било који начин погазио закон у неком претходном периоду, када о води за Зрењанин нису размишљали, или о неком садашњем тренутку, никакав проблем... Ко год да је и било шта урадио, само нека иде иза решетака. Не желим више да иједно дете буде без чисте воде, зато што је неко био бахат или је чинио било какво кривично дело", рекао је Вучић одговарајући на питања новинара.

Нема степенастог цензуса,позабавићемо се "мањинским" прагом

Нису тачне информације да ће бити уведен и степенасти цензус, односно цензус за коалиције, изјавио је данас председник Александар Вучић и додао да ће, поред питања снижавања изборног цензуса, бити размотрен и природни праг за мањинске странке.

"Када бисте уводили степенасти цензус или га повећавали, онда бисте ишли контра интереса оних који су мањи, против интереса политичких противника. О томе нисмо ни размишљали, неће бити тога", рекао је Вучић новинарима, упитан да ли је било речи и о степенастом цензусу.

О значају Вокера говори његово друштво, Сандуловић

О значају Вилијама Вокера довољно говори његово друштво - Никола Сандуловић, познати наркодилер и човек који је предвиђао и својевремено тражио смрт Зорана Ђинђића, изјавио је председник Србије Александар Вучић.

Председник је тако одговорио на молбу новинара да прокоментарише то што Сандуловић каже да је он главни извор информација Маринике Тепић и што је јуче у Приштини на једној трибини, заједно са Вокером, рекао да је у Рачку ипак почињен злочин над албанским цивила...

Вучић:Како је могуће да нема пресуде за Филипа Кораћа?

Нећу одустати да питам како је могуће да не постоји кривично дело за које Филип Кораћ није гоњен, а да нема ниједне пресуде, поручио је данас председник Србије Александар Вучић, огорчен што, како је објаснио, тужилаштво и тужиоци у таквим случајевима "неће да потуре своја леђа" и изложе се ризику, већ "господски" не преузму своју одговорност, већ је пребацују њему.

"Све фина господа... а ти Вучић да ризикујеш своју главу и породицу јер неће нико други то да каже. Онда ће неки да испадну фини на телевизији. Али, потребно је окривити оне који се боре за народне интересе", рекао је Вучић и поручио да ће истрајати у својим питањима.

Нема промене Дејтона, то је став Србије

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да Дејтонски споразум не може да се мења мимо договора сва три конститутивна народа у БиХ, као и да Србија неће дати пристанак на промену "Дејтона", али да сви могу да разговарају, јер је сваки разговор увек добар.

Вучић је тако одговорио на питање у вези са разговором новоизабраног председника Хрватске Зорана Милановића са турским председником Редзепом Тајипом Ердоганом, који се, према писању појединих хрватских медија, односио на ревизију Дејтонског мировног споразума.

Вучић о разговору с Борелом:Нисмо имали бог зна шта да кажемо

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да он и високи представник ЕУ за спољну И безбедносну политику Жосеп Борел, у данашњем телефонском разговору нису имали бог зна шта један другом да кажу о дијалогу Београда И Приштине.

"Рекао сам му да је Србија спремна, по укидању такси које су антицивилизацијска мера, да разговара са Приштином и да смо увек спремни да говоримо о миру и компромису", рекао је Вучић новинарима, упитан о чему је разговарао и шта је рекао Борелу везано за дијалог И ситуацију на Косову И Метохији.

 

ГЗС/Танјуг

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


smanjenje cezusa demokratska mera

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.857.277 посета
Тренутно на сајту: 342 посетилац(a)