Мица Преслица у чуду: Инспекције интервенисале због цвећа, лажне дојаве полицији и растеравање гостију 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Мица Преслица у чуду: Инспекције интервенисале због цвећа, лажне дојаве полицији и растеравање гостију
Trenutno na sajtu: 512       |       Podeli:
19.11.2018 | 0 коментар(а)



Славковица, Љиг - На несвакидашњим мукама нашла се власница сеоске кафане Милева Ђукић из села Славковица.

Наиме, већ неколико месеци особа из суседства послала јој је на праг све могуће инспекције и на крају полицију тврдећи да Милева познатија као Мица Преслица угрожава околину.

,,Ради се о само једној особи која ме непрекидно малтретира лажним пријавама са намером да ми затвори кафану. Најпре ми је стигла инспекција за заштиту животне средине, јер је та особа навела да моје цвеће, замислите, угрожава околину. Ја сам на балкону заиста имала цвеће које је најлепше у овом крају и веома бујно. Цела улица је мирисала, сви су се дивили мушкатлама, али стиже инспекција и морала сам да га склоним. Одмах затим се појавила некаква инспекција да ми мери буку, као да се ради о каменолому, а не о музици која свира у мом локалу викендом. Али су установили да је бука у прописаним границама. Међутим, проблем је што полиција по пријави долази и по неколико пута. То је невероватно, ја разумем њих иако су све дојаве лажне и анонимне, они морају да изађу на терен. Ово је једна сулуда ситуација у којој неко хоће да ми затвори кафану од које живим. Све уредно плаћам, држава ми је омогућила да радим и не желим да будем социјални случај. Ја од овог посла издржавам породицу и нисам крива што гости хоће код мене. То је зато што ме поштују и што им је ту лепо. Верујте да овде долазе људи из неколико села, Бранчић, Полом, Бранетићи, а имам често госте и из Београда”, казала је за Глас западне Србије власница кафане, која је у њој и конобарица, а понекад и избацивач.

Полиција мора да санкционише лажне дојаве

Милева је омиљена у крају и о томе сведоче мештани.

,,Спашавајте ову жену од којекаквих лудака ако бога знате. Мени је трећа кућа од кафане и музику не чујем ни кад изађем испред куће, а кућа ми је на двадесетак метара. Ту би требала полиција да поведе рачуна о тим лажним дојавама. Одговорно тврдим као први комшија да је Мица одличан човек и да никоме од нас комшија не смета. Не ценимо је само ми, него и из околних села”, каже Душко Радивојевић, први комшија.

                              Подршка  за Мицу шири се са друштвених мрежа

 

Исто то тврди и Милица Ћајић из суседног села Пољанице.

,,Нисам видела бољег човека и способнију жену, са задовољством долазим увек у овај крај и њен локал. У овим крајевима немате лако где ни да изађете са друштвом. Ту је некако весела атмосвера, људи су позитивни, доста младог света и народна музика. Стварно не могу да схватим да то некоме смета. Она је млада и вредна жена коју треба подржати, а то кажем јер је дуго познајем. Невероватно је шта јој неко ради и то је стварно не примерено”, тврди она.

Цела ситуација се закомпликовала, па се неколико адвоката јавило да бесплатно заступају власницу кафане тврдећи да су лажне пријаве кривично дело. На крају ако инспекције затварају због буке једну кафану морале би исто учинити осталим, што не иде никоме у прилог.

Убица меког срца

Иначе, занимљив је и назив локала - ,,Убица меког срца”. Није познато зашто је свом локалу дала такво име, али Мицу и њен локал прати безброј анегдота са гостима. Најзанимљивија је како је добила надимак ,,Мица преслица”. Једном приликом, служећи госте пролазила је поред стола за којим је седео сеоски поштар. Није одолео Мицином стасу, па је искористио гужву и Мицу мало штипнуо за задњи крај. Међутим, Мица дохвати прво што јој је било при руци и одалами поштара иза врата, те овај паде у несвест. Стицајем околности била је то букова преслица постављена као сувенир изнад поштарове главе на зиду. Кажу да се поштар извинуо кад је дошао себи, платио пиће и отишао, али је пошта каснила два дана у селу. Ипак, Мица и поштар и дан данас су остали добри другари.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ljig slavkovica kafana laznedojave

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.153.261 посета
Тренутно на сајту: 512 посетилац(a)