Награда ,,Десанка Максимовић” песникињи Ани Ристовић 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Награда ,,Десанка Максимовић” песникињи Ани Ристовић
Trenutno na sajtu: 364       |       Podeli:
17.05.2018 | 0 коментар(а)



Ваљево – У историјској Бранковини код Ваљева по 25. пут уручена је књижевна

награда ,,Десанка Максимовић” чиме је обележено 120. година од рођења ове највеће српске песникиње и академика.

Жири задужбине ,,Десанка Максимовић” ове године је ово високо признање за укупан допринос српској поезији деоделио Ани Ристовић, песникињи из Београда, која је најмлађа добитница овог престижног признања.

Уз присуство поштовалаца Десанке Максимовић, чије песнички завичај била Бранковина о додели књижевне награде ,,Десанка Максимовић”, песникињи Ани Ристовић, говорила је председница жирија Светлана Шеатовић.

Наглашавајући да је реч о о водећем песничком гласу у савременој српској поезији председница жирија је рекла поред осталог.

,,Свеокупна стваралачка личност у савременој поезији која је стално усавршавала песнички језик, жанр и тематику то је карактеристика песничког стваралаштва Ане Ристовић, то је песникиња изворне лирске вокације, суптилног сензибилитета и аутентичног развојног пута, који увек оставља нове и високе естетцке границе, додајући да је поезија за Ану Ристовић запитаност на светом, терапија бола за оне који је читају, чак и говор о ономе чега нема”.

Уз свечану доделу награде ,,Десанка Максимовић” песникињи Ани Ристовић изведен је и пригодан програм, а обележавање 120. година од рођења песникиње настављена је у Ваљеву и родној Рабровици код Ваљева.

ГЗС / Ј. Стојић

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.901.906 посета
Тренутно на сајту: 364 посетилац(a)