Дачић уручио кључеве 15 станова за избеглице у Ариљу 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Дачић уручио кључеве 15 станова за избеглице у Ариљу
Trenutno na sajtu: 301       |       Podeli:
14.08.2018 | 0 коментар(а)



Ариље - Министар спољних послова Ивиоца Дачић свечано је данас уручио кључеве 15 станова

у Ариљу за избеглице из Босне и Хецеговине и Хрватске у оквиру Регионалног стамбеног програма у Србији.

Дачић је навео да је изградња станова у Ариљу један од сегмената укупне реализације Регионалног стамбеног програма за решавање дугорочног расељења из периода 1991-1995. године.

„Србија је посвећена ефикасној примени договорених обавеза што потврђује и наше данашње учешће на уручивању кључева корисницима као симболички важан гест подршке избеглицама који су се определили за живот у општини Ариље“, истакао је Дачић.

Он је подсетио да је изградња станова у Ариљу започела у јулу 2017. године и да је пројекат финансиран из фонда Регионалног стамбеног пројекта у износу од 330.000 евра, као и уз подршку општине Ариље од 10 милиона динара.

Додао је да је у оквиру овог сегмента Регионалног стамбеног програма обезбеђено је и пет сеоских кућа у вредности од 55.000 евра.

Дачић је нагласио да ће у оквиру Потпројекта 4 Регионалног стамбеног програма бити обезбедњена 661 стамбена јединица за избеглице широм Србије.

Како је рекао, осим 261 стана, скоро су у целости реализовани и остали типови стамбених решења чије је вредност више од 13 милиона евра.

„Откупљено је 70 сеоских кућа, изграђено 30 монтажних кућа и испоручен највећи део од 300 пакета грађевинског материјала“, рекао је Дачић.

Он је напоменуо да је решавање избегличког питања најважнија морална обавеза државе и међународне заједнице, као и да Влада Србије, са осталим партнерима, остаје опредељена и ангажована на спровођењу Регионалног стамбеног програма којим ће, каже, бити обезбеђено решење за 6.000 породица у Србији, од којих је до данас усељено 2.102 корисника.

Министар је захвалио представницима локалне самоуправе и грађанима Ариља на њиховој сарадњи у реализацији стамбеног програма, као и на помоћи и солидарности приликом пријема више стотина избеглица и расељених лица.

Дачић је, такође, захвалио и свим земљама донаторима и партнерима из међународних организација на подршци у напорима да се реши стамбено питање најугроженијих избеглица из Хрватске и БиХ.

 

Танјуг / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.380.263 посета
Тренутно на сајту: 302 посетилац(a)