Знање има вредност! 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Знање има вредност!
Trenutno na sajtu: 501       |       Podeli:
17.05.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Труд и предан рад ученика и професора Прехрамбено - угоститељске школе резултирали су наградама и признањима које су освојили на бројним такмичењимa



и конкурсима. Ученик четврте године смера туристички техничар Алекса Карајић освојио је друго место на Републичком такмичењу из књижевности под називом "Књижевна олимпијада" у Сремским Карловцима.

Алекса је ову награду освојио у конкуренцији од 50 најбоље пласираних ученика из целе Србије.

"Занимљиво је да је такмичење ученицима средњих стручних школа одобрено тек пре четири године, до тада су то право имали само гимназијалци", каже Алекса и додаје да иза његовог успеха стоји велики рад и свесрдна помоћ професорке српског језика и књижевности Јелене Ружић.

Професор географије и туристичке географије Владимир Мајсторовић повео је на студијско путовање у Словенију, Аустрију и Мађарску ученике треће године смера туристички техничар. Никола Шушњар, Андреа Николић и Милица Стевовић су у конкуренцији од 16 екипа освојили ово путовање као награду за учешће у пројекту "Истражујемо Европу-Европски дневник".

Никола тврди да су имали прилику да се упознају са значајним туристичким дестинацијама, али и да размене искуства са колегама из других крајева као и да су остварили значајне контакте који ће им бити значајни у њиховомдаљем професионалном усавршавању.

Кулинарски техничари, кувари, конобари и угоститељски техничари путовали су у Љубљану у циљу промовисања школе и образовних профила из подручја рада угоститељства и туризма. Ови млади људи који још увек уче оставили су невероватан утисак у три елитна ресторана словеначке престонице.

"Деца су пре свега својим понашањем, а потом и професионалношћу оставили фантастичан утисак на домаћине, али и госте", каже професорка куварства Катарина Ичелић. Она истиче да су ученици у Словенији презентовали српску кухињу.

Ученик треће године смера конобар Урош Парезановић зарадио је и свој први бакшиш.

"У ресторан су дошла три господина средњих година који су наручили три чаше вина. Ја сам их послужио, а један господин је извадио 20 евра и дао ми их је као бакшиш јер како је рекао никад није био брже и културније послужен", прича Урош. Иначе сви ученици који су били у Љубљани добили су понуду за даље школовање и усавршавање као и понуде за посао.

Директор школе Драган Ковачевић поносан је на успехе своји ђака.

"Стално им говорим, учите, образујте се, понашајте се културно увек и свуда и биће резултата. То је потврђено овим наградама и признањима", истакао је он и додао да само знање има вредност.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.147.655 посета
Тренутно на сајту: 502 посетилац(a)