Пресуда Врховног суда Србије: „Озон медиа” потписао уговор, узео паре и тражи још 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Пресуда Врховног суда Србије: „Озон медиа” потписао уговор, узео паре и тражи још
Trenutno na sajtu: 389       |       Podeli:
15.10.2020 | 0 коментар(а)



Чачак – Врховни касациони суд Србије укинуо је, на захтев Градског већа Чачка пресуду Управног суда – одељења у Крагујевцу

којом је поништено решење ГВ о расподели средстава за суфинасирање пројеката у области информисања на подручју града за 2017. годину, у износу од седам милиона динара. Највиши суд у држави оценио је, пресудом од 4. септембра ове године, да је Управни суд решење донео уз битну повреду правила поступка па је ту пресуду укинуо и вратио крагујевачком суду на ново одлучивање.

У образложењу се наводи да је побијаном пресудом уважена тужба „Озон медиа” и поништено решење ГВ већа Чачка о расподели средстава за 2017. а другим ставом другим обавезано Веће да тужиоци накнади трошкове управног спора.

„Врховни касациони суд налази да се не може прихватити оцена Управног суда  да је оспорено решење (о расподели средстава) донето уз битну повреду правила поступка”.

Комисија за оцењивање пројеката предложила је Већу да, пошто је било 15. конкурената, неки захтевани износи умање, што је предвиђено правилником о суфинансирању пројеката о јавном информисању.

„На тај начин тужилац („Озон медиа”) је недвосмислено упознат са чињеницом о додели мањег износа средстава од траженог, са чиме се сагласио и доставио ревидирани буџет пројекта, односно нову спецификацију трошкова усклађену са додељеним износом, након чега је потписао уговор о реализацији пројекта. Имајући у виду наведено, сматрамо да тужилац није имао правни интерес за подношење тужбе јер је добио средства од 250.000 динара за финансирање пројекта за оји су средства одобрена, а затим доставио ревидирани буџет за тај пројекат и коначно, 8.11. 2017. закључио уговор о суфинансирању пројекта при чему није одустао од додељених средстава, што је могао да учини на основу члана 27. Правилника о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања уколико сматра да су додељена средства недовољна”.

 

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ozon media pare

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.830.825 посета
Тренутно на сајту: 390 посетилац(a)