НЕЋЕТЕ ВЕРОВАТИ, субота 3. октобар: Авиони поново лете, добровољци са Маљена и џиновски кромпир 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
НЕЋЕТЕ ВЕРОВАТИ, субота 3. октобар: Авиони поново лете, добровољци са Маљена и џиновски кромпир
Trenutno na sajtu: 623       |       Podeli:
02.10.2020 | 0 коментар(а)



Више од пола века Горски аеродром на падинама Сувобора и Равне Горе био је пашњак и закоровљена ливада,



о којој се није смело превише гласно причати. И мало њих је знало, да овај пропланак скрива славну српску историју и велико дело народа прањанског краја, који су под командом славног српског Чиче, генерала Драже Михаиловића спасили, нећете веровати, око 500 савезничких авијатичара. Ових дана са те планинске писте, поново су се винули авиони.

Друга прича о је храбрим добровољцима. Постоје разна удружења и невладине организације које се баве свим и свачим, најчешће политиком. Али нећете веровати, на сред планине Маљен постоји удружење ватрогасаца. Невладина, независна и доборовољна група добронамерних људи која се организовала да би прискочила комшијама у невољи, све су сами опремили и у сред шуме саградили ватрогасни дом.

Србија је до пре пола века живела у многочланим заједницама у којима су по две, три и четири генерације укућана. Ретки су то примери данас у Србији али ми смо пронашли један, Радоња и Драгиша из села Теочин и данас све братски деле, заједничка је и кућа и штала и њива и шерпа за доручак, ручак и вечеру.
А у родним њивама им расте кромпир, нећете веровати, од близу два килограма.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


necete verovati gvozden nikolic emisija prva tv

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.218.612 посета
Тренутно на сајту: 624 посетилац(a)