Почиње реконструкција електричне мреже у Косјерићу дуге 21 километар 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Почиње реконструкција електричне мреже у Косјерићу дуге 21 километар
Trenutno na sajtu: 328       |       Podeli:
11.03.2021 | 0 коментар(а)



Косјерић - На територији општине Косјерић биће урађена рекоснтрукција дотрајале електричне, дистрибутивне мреже у дужини од 21 километар,
Почиње реконструкција електричне мреже дуге 21 километар, за реализацију овог пројекта улаже се 55 милиона, Фото: РИНА

најавила је министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић, преноси РИНА.

Фото: РИНА

"Уређена саобраћајна и енергестска мрежа су два основна предуслова за бољи живот наших грађана. Није у проблем количина електричне енергије јер ње има, али је битна стабилност снабдевања и да мештани не осећају сметње. Зато се толико улаже у енергетску мрежу, нарочито у овај крај који је стратешки јако важан јер ће овуда пролазити трансбалкански коридор високонапонске мреже, а Србија ће на тај начин постати незаобилазна рута у преносу енергије", рекла Мијаловићева.

Министарка је током посете Косјерићу обишла и градску топлану која ће до наредне грејне сезоне са мазута бити пребачена на гас што ће допринети чистијем ваздуху у Косјерићу.

"Чинимо све што можемо да Косјерић дише чистији ваздух, градска топлана биће пребачена на прихватљивији енергент, а радимо да та пракса заживи и кад су у питању индивидуална ложишта", истакла је Михајловићева.

Председник општине Жарко Ђокић истакао је како су ресорна министартсва 24 сата достуна за проблеме грађане Косјерића.

"Реконструкција нисконапонске мреже је од виталног значаја за мештане многих села који се баве пољопривредом, за овај пројекат биће издвојено 55 милиона динара. Вест коју су Косјерци дуго чекали свакао је пребацивање градске топлане са мазута на гас. Ти радови ће бити готови до почетка наредне грејне сезоне", истакао је Ђокић.

Народни посланик Крсто Јањушевић истакао је да је у току реализцаија бројних капиталних пројеката, а енергетска стабилност и саобраћајна инфраструктура су предуслови за развој сваке општине, али и за долазак нових инвеститора.

"Сви они постављају управо та питања, а ми смо сада као држава коначано спремни да им одговоримо и да им обзебдимо услове за пословање, а самим тим и грађани да живе боље", рекао је Јањушевић.

 


РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ZORANA MIHAJLOVIC KOSJERIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.521.368 посета
Тренутно на сајту: 328 посетилац(a)