Зоран из Чачка већ двадесет година ради најтужнији посао и има само једну жељу 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Зоран из Чачка већ двадесет година ради најтужнији посао и има само једну жељу
Trenutno na sajtu: 349       |       Podeli:
23.02.2020 | 0 коментар(а)



Чачак – Зоран Аћимовић на онај свет испратио је, кад се све сабере, скоро читав град. Он већ двадесет година ради као гробар и копа
Зоран је најпопуларнији гробар у Шумадији, фото: РИНА

вечну кућу за покојнике широм Чачка, али и Краљева. Иако и шестој деценији, он више не броји колико је лопата земље ископао и сахранио покојника.

Овај некадашњи возач у државном предузећу, није ни сањао да ће остатак свог радног века провести на гробљу, али како каже, од нечега мора да се живи.

 

“Од копања рака не може се обогатити, али се може зарадити. Тарифа не постоји, већ узимам онолико колико ми људи дају, али верујте да је то врло често много више него што бих и ја сам тражио”, каже Зоран за РИНУ.

 

Свог тешког посла он се не стиди, већ се труди да га одради поштено и буде одговоран према људима који га позову у тим тужним тренуцима. Врло брзо се прочуло да је добар и вредан, па у једном дану понекад ископа и по седам гробница.

 На онај свет испратио је на хиљаде људи, фото: РИНА

“Креће се од шест ујутру. Кад не могу све да постигнем сам, у помоћ зовнем још неколико људи. Посао је тежак психички, али и физички. Кад кренем копати никад се не зна на какву ћу земљу наићи. Неретко је ту и пуно камења и тврдо тло, па се не може прићи више од педесет центиметара, а свака рака мора бити дубока бар 1,3 метра. Никад није лако, лети те пржи сунце, а зими режу ветар и мраз”, каже овај гробар.

 

Они који га познају, кажу да је ту да свима и увек изађе у сусрет, у свако доба дана. Понекад се лопате прихвати и без пара, јер зна како је то кад се нема и неће да стаје на муку ожалошћеној породици. До пензије му је остало још само пет година, и он жели да је дочека као гробар.

 

“То је посао ког сам се прихватио, није можда најидеалнији али је мој и бирао сам га сам, зато ћу наставити да радим и копам све док будем могао. У Градском зеленилу радио сам по уговору и зато би ми значило да ту приведем и свој радни век крају, то је моја једина жеља”, сетно каже овај вредни Чачанин.

 

ГЗС/ РИНА

Жеља му је да дочека пензију, фото: РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Grobar posao penzija zoran cacak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.468.616 посета
Тренутно на сајту: 349 посетилац(a)