Концерт Данице Крстић на Краљевом тргу 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Концерт Данице Крстић на Краљевом тргу
Trenutno na sajtu: 587       |       Podeli:
06.08.2019 | 0 коментар(а)



Чајетина - У оквиру Културног лета на Златибору, у среду, 7. августа од 20 часова на Краљевом тргу биће одржан

концерт Данице Крстић.

Даница Крстић, рођена је 25. новембра 1995. године у Крагујевцу. Завршила је музичку школу „Др Милоје Милојевић” у Крагујевцу, као и Прву крагујевачку гимназију. Студент је друге године на Факултету музичке уметности у Београду, смер етномузикологија. Певањем се бави од своје пете године. Члан је култутно-уметничког друштва „Абрашевић”.

Своју певачку каријеру започела је са својих 6 година. Свој први јавни наступ имала је 2004. године у дворани „Шумадија”, са познатом извођачицом традиционалне музике Биљом Крстић, представивши се изведбом песме „Пуче пушка”. Године 2005. својим гласом и песмом „Јаре моје” отвара дечију светску олимпијаду „Брно 2005”, у Чешкој. Затим, 2008. године снима песму за једну од најпопуларнијих серија, Рањени орао, а 2009. песму за серију Грех њене мајке. Године 2012, била је победница серијала „Шљивик”, у категорији вокални солиста, представивши се песмом „Киша пада трава расте”, који се емитује на Радио-телевизији Србије, а 2015. се нашла у финалу српског избора за Евровизију. Даница је учествовала и на многобројним хуманитарним концертима са најпознатијим именима српске сцене, а наступала је такође и у Македонији, Босни и Херцеговини, Словенији, Холандији, Пољској, Румунији и многим другим земљама.

Последња у низу њених најзначајнијих награда је трофеј на такмичењу одржаном у Румунији – Лове сонг оф Данубе.

Певала је песму „Нова деца“ заједно са бендом Сања Илић и Балканика која је представљала Србију на избору за песму Евровизије 2018. у Лисабону. Песма је ушла у финале Евровизије.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.212.258 посета
Тренутно на сајту: 588 посетилац(a)