Приоритет локалне самоуправе је стварање бољих услова за живот свих суграђана 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Приоритет локалне самоуправе је стварање бољих услова за живот свих суграђана
Trenutno na sajtu: 432       |       Podeli:
27.07.2021 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац – Зарад истинитог информисања наших суграђана износимо следеће чињенице:

„Горњи Бањани су једно од 63 насељена места на територији општине Горњи Милановац која по попису из  2011. године има 183 становника и простире се на територији од 758  хектара.

Приоритет наше локалне самоуправе је стварање бољих услова за живот свих наших суграђана, а посебно наших најмлађих  што се може поткрепити чињеницама. За свако прворођено и другорођено дете родитељима се даје финансијска подршка у износу од 60.000 динара, за тређерођено и децу каснијег реда рађања 100.000 динара и право за новчану честитку за прворођенче у Новој години у износу од 60.000 динара. Буџетом општине за ову намену опредељује се укупно 25 милиона  динара а за боравак деце и функционисање  предшколске установе „ Сунце“ буџетом се опредељује 205 милиона  динара.  Чим се указала потреба у Горњим Бањанима је опремљено  и отворено одељење за предшколце. Током школске 2020/2021. године  у оквиру ОШ „ Таковски устанак“  Таково, издвојено одељење Горњи Бањани која функционише као осморазредна школа, опремљена свим неопходним елементима за свакодневно извођење наставе похађало је 34 ученика ( Горњи Бањани – 8 ученика, Лозањ – 9 ученика, Полом – 7 ученика, Горњи Бранетићи – 4 ученика, Теочин 6 – ученика). У септембру  2020.  године посебан део школског објекта је реконструисан, опремљен и стављен у функцију за потребе деце која похађају припремни предшколски програм. Овај простор функционише као издвојено одељење Предшколске установе „ Сунце“, а укупан број деце која су похађала овај програм је деветоро предшколаца од тога 6 из Горњих Бањана. У оквиру школског објекта налази се и спортски терен  који могу да користе сви становници ове месне заједнице.

Што се тиче улагања у путну инфраструктуру, у месној заједници Горњи Бањани, у претходном периоду, асфалтирано је укупно четири путна правца и то: Горњи Бањани потес Камаљ, Горњи Бањани пут у реону Алемпијевићи, Горњи Бањани пут у реону Видићи и Горњи Бањани пут у реону Николићи. Укупна вредност ових радова је више од  10 милиона динара.

Општина Горњи Милановац је од 2016. године почела са огромним улагањима у пољопривредну производњу. Ребалансом буџета за ту годину опредељено је тридесетпет  милиона динара за субвенционисање пољопривреде,  тако да је за текућу годину одвојено 60 милиона динара по овом основу. У претходних пет година мештани МЗ Горњи Бањани су по основу субвенције пољопривредних произвођача добили укупно бесповратних  5,8 милиона динара.

ЈП за изградњу општине на територији Месне заједнице Горњи Бањани од 2016. године је радило на више путних праваца. Радови су подразумевали проширење пута у засеоку Чвркићи, насипање пута у засеоку Матовићи, у засеоку Ерићи отклањање последица обилних падавина, проширење пута и санација клизишта, машински ископ канала, набавку транспорт и уградњу цеви, рад скипа, транспорт камена из локалног мајдана, транспорт  ризле као и рад багера на чишћењу и уређењу корита реке Дичине у дужини од  1,55 километара са формирањем бедема што су улагања више од пет милиона динара.

Влада Републике Србије и председник Александар Вучић сваке године опредељује огромна средства за развој општине Горњи Милановац. У циљу  побољшања здравствене заштите средствима Владе Републике Србије као и буџетским средсвима  општине Горњи Милановац  реконструише се Општа болница у Горњем Милановцу.

Општина Горњи Милановац израдила је пројекат архитектуре, пројекат енергетске санације и пројекат спољног уређења за објекат намењен за потребе здравствене заштите  становништва у Горњим Бањанима и околних  Месних заједница  чија је предрачунска вредност 16.289.300,40 динара. Ова средства су планирана буџетом општине за 2022. годину. 

Као и у предходном периоду трудићемо се да побољшамо услове живота свих наших суграђана на целој територији општине Горњи Милановац”, наводи се у саопштењу.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prioritet sugradjani saopstenje gornji banjani

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.354.825 посета
Тренутно на сајту: 430 посетилац(a)