Сеоски туризам овог лета добија шансу: У домаћинствима западне Србије све је спремно за прве госте 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Сеоски туризам овог лета добија шансу: У домаћинствима западне Србије све је спремно за прве госте
Trenutno na sajtu: 425       |       Podeli:
20.05.2020 | 0 коментар(а)



Лучани - На само десетак километара од Гуче, налази се село Горња Краваривца у коме се скривен од градске вреве налази етно комплекс „Вајати”.



Овај етно комплекс посећују како домаћи, тако и страни гости, који су се и овог лета најавили.

У „Вајатима” Горње Краварице, гости могу узети учешће у справљању и припреми хранe, док страни гости могу научити како се праве српска јела.

Оливера Радичевић, домаћица у етно комплексу „Вајати”, фото: ГЗС

Оливера Радичевић, домаћица у етно комплексу „Вајати” каже да током периода епидемије вируса корона нису имали госте, сада се убрзаним темпом врше припреме, чишћење и дезинфекција, први гости су се већ најавили, а како каже, повећано је интересовање за овај вид одмора на селу.

„С обзиром да је ове године специфична ситуација, да ће бити компликовано што се тиче путовања, многи се одлучују да одмор проведу у Србији. Нама се углавном најављују домаћи туиристи, мада имамо већ договорене групе гостију из Русије, али видећемо како се ситуација буде развијала везано за епидемију, те ћемо се у складу са тим и понашати, можда померити термине”, рекла је Оливера.


Према њеним речима повољности кад се неко из града одлучи да проведе одмор у „Вајатима” су првенстсвено здрава средина. Људи се у правом смислу рестартују чак и за два дана која проведу овде.

„Овде постоје апартмани и може се направити и социјална и физичка дистанца уколико гост то жели, све је одвојено, имамо две три целине, огромно је пространство, загарантован је безбедан боравак гостију,” каже Оливера.

Осим добре хране и квалитетне услуге у „Вајатима” постоје и разне активности у виду заливања цвећа, брања малина и осталих занимација везаних за свакодневни живот на селу.

„Ми овде производимо сир, кајмак, сокове и то је још један разлог да гост дође овде и наравно да и касније користи наше производе,” додаје она.

Оливера истиче да је ове године веће интересовање домаћих гостију, те ће се пријавити и за ваучере које је определила Влада РС, и она сматра да је то значајан потез како за кориснике, тако и за њих као угоститеље.

 


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


SEOSKI TURIZAM ETNO SELO VAJATI OLIVERA RADICEVIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.515.198 посета
Тренутно на сајту: 423 посетилац(a)