Центар за хемодијализу у Ивањици олакшао живот корисницима 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Центар за хемодијализу у Ивањици олакшао живот корисницима
Trenutno na sajtu: 779       |       Podeli:
09.10.2018 | 0 коментар(а)



Ивањица – Прошло је тачно годину дана од како је у склопу Дома здравља у Ивањици отворен Центар за хемодијализу.

Корисници ове услуге нису крили своје задовољство, јер на овај начин знатно је олакшано њихово свакодневно функционисање.

“Дијализу примам већ годинама, док овај центар није отворен терапију сам примала у Чачку. Устајала у четири ујутру, и враћала се касно поподне. Лоше време, мразеви.. све нас је то овако болесне затицало на путу. Претходних годину дана, коначно смо успели мало да дођемо себи. Много је лакше и нама и нашим породицама. Пре нам је тај дан дијализе био одређен само за то, јер ни за шта друго нисмо имали времена, а сада је то све много другачије и боље”, каже пацијенткиња Ружа Николић која живи у удаљеном селу на обронцма планине Јавор.

 

Да је отварањем Центра за хемодијализу побољшан квалитет живота пацијената слаже се и директорка Дома здравља у Ивањици Др Сретина Стојановић.

Др Сретина Стојановић, фото: Глас западне Србије

“Тренутно имамо 18 корисника. То су већином пацијенти са руралних удаљених подручја, али имамо и пар људи из Ивањице који су такође ишли до Чачка на дијализу. Они сада мање времена проводе у путу, а на располагању су им и најсавременији апарати који им додатно олакшавају терапију.Оно што је нама такође јако потребно јесте теренско возило, јер ова која сад поседујемо су доста похабана због неприступачнх терена које обилазимо, а удобно и исправно возило је оно што је веома битно за целокупно стање пацијента”, рекла др Сретина Стојановић.

Идеја отварања Центра за хемодијализу појавила се пре две године, а према речима председника општине Ивањица, Зорана Лазовића, та идеја је врло брзо реалаизована и спроведена у дело.

Зоран Лазовић, фото: Глас западне Србије

“Увидели смо шта је оно што је пацијентима најнеопходније, јер они увек морају бити на првом месту. За релативно кратак период успели смо Центар за хемодијализу да доведемо у функцију и тако олакшамо нашим суграђанима. Средствима која смо издвојили из локалне касе опремили смо просторије и купили апарате, али то није све јер ћемо даље радити на модернизацији здравства у Ивањици”, истакао је Лазовић.

Он се осврнуо и на проблем са недостатком возила који је поменула директорка Дома здравља.

“Упућен сам у ситуацију и о томе сам разговарао са директорком. У скоријем временском периоду за намене здравстевних возила определићемо два теренска аутомобила која су погодна за наша паланинска подручја”, нагласио је Лазовић.

 

Глас западне Србије

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


dijaliza pacijenti aparati

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.069.748 посета
Тренутно на сајту: 775 посетилац(a)