На снази забрана саобраћаја за теретна возила преко Борове Главе, Кадињаче и ка Тари 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
На снази забрана саобраћаја за теретна возила преко Борове Главе, Кадињаче и ка Тари
Trenutno na sajtu: 656       |       Podeli:
01.03.2022 | 0 коментар(а)



Чајетина / Бајина Башта - Снег који скоро без престанка пада дуже од 24 сата на подручју
На снази забрана саобраћаја за теретна возила преко Борове Главе, Кадињаче и ка Тари, фото: РИНА

Златибора и Таре отежава саобраћај на магистралним путевима. Највећи проблем, поред снега, праве возачи теретних возила који стижу из земаља са топлијом климом попут Турске и Црне Горе, јер на пут ка планинским превојима крећу без адекватне зимске опреме.

„Трудимо се да путеве одржимо проходним иако снег константно пада. Посао путарима отежавају несавесни возачи који крећу на пут неопремљени за зимске услове вожње. Три турска камиона због неодговарајућих пнеуматика на деоници ка Златибору остали су заглављени. Са тим проблемом се суочавамо свакодневно. Стога је од јутрос на снази забрана саобраћаја за сва теретна возила преко Борове Главе, Кадињаче и ка Тари”, изјавио је за РИНУ Ален Мушановић из ЈП „Путеви Ужице”.

Фото: РИНА

Сви путеви првог приоритета су проходни, а сва расположива механизација је на терену. Припадници саобрћајне полиције заустављају сва теретна возила која крену на пут ка деоницима које су забрањене за саобраћај.

„Све време 17 камиона ради на нормализацији саобраћаја као и три гредера. Соли и ризле имамо довољно и до поподневних часова сви путни правци ће бити проходни као и прекинута обустава саобраћаја ка Новој Вароши, Тари, и Бајиној Башти”, рекао је Мушановић.

 

РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CAJETINA BAJINA BASTA ZLATIBOR TARA SNEG SAOBRACAJ

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.968.978 посета
Тренутно на сајту: 657 посетилац(a)