На скупштинском заседању у Пријепољу више новинара него одборника 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
На скупштинском заседању у Пријепољу више новинара него одборника
Trenutno na sajtu: 510       |       Podeli:
22.07.2019 | 0 коментар(а)



Пријепоље – На данашњем редовном заседању локалног парламента у Пријепољу од 41 одборника појавило се само неколико.
Фото: РИНА

 

Председница Скупштине општине Пријепоље Стана Марковић рекла је да је једна трећина одборника опозиције захтевало заказивање седнице са четири тачке дневног реда и да је њена дужност као председника била да закаже заседање.

„Ја сам процедуру апсолутно испоштовала као председник Скупштине. Заказала сам седницу и све те четири тачке које су они тражили је нашле су се на дневном реду данашње седнице.

Материјал који су они припремили је достављен одборницима, све што су тражили ја сам испоштовала. Седница је заказана у реалном року и по редовном поступку, али ја не могу знати ко ће од одборника присуствовати. Ти исти одборници су власници својих мандата, али они одборници који су захтевали да се седница закаже нису дошли на исту”, изјавила је Марковић.

Председница Скупштине наводи да је од неколико одборника добила обавештење да из приватних разлога нису у могућности да присуствују заседању.

„Неки одборници позиције јавили су ми су спречени да присуствују данашњој седници због раније заказаних обавеза и годишњих одмора, неки одборници су имали неких одређених озбиљних породичних проблема због којих данас нису у могућности да присуствују, али морам истаћи да заиста молим све одборнике убудуће када захтевају овакво заказивање седнице да размисле да све ово кошта. Ми смо данас заказали седницу као и сваку другу, обезбедили телевизијски пренос, обезбеђење, умножили материјал који је достављен за данашње заседање, материјал је подељен одборницима и то кошта. Mорате прихватити чињеницу да неки одборници живе на Бродареву, Јабуци, у тим даљим деловима наше општине тако да достава материјала кошта”, казала је Марковић додајући да што се тиче саме седнице, она ће се одржати када се стекну услови за то.

Марковић је изразила сумњу да су поједини потписи за захтев седнице фалсификовани.

„Одређени одборници опозиције који су најавили бојкот и који не учествују у општем раду седнице редовно потписују захтев за заказивање таквих седница. Морам наговестити да је врло дискутабилно да ли су сви ти потписи валидни, мислим да постоји могућност да су фалсификовани. У поређењу са потписима са евиденције присутности са појединих Скупштина поједини потписи нису индентични, али о томе надлежни органи проверавају да ли се ради о фалсификовању”, истакла је Марковић.

Самостални одборник Вукосав Томашевић изјавио је да у низи чуда који се дешавају када је реч о локалној власти у Пријепољу, ово је како је рекао, незабележен случај у скупштинској пракси било где у свету.

„Бојкот је посао опозиције. У скупштинској пракси опозиција веома често бојкотује седнице то је један дозвољен и легалан начин борбе, али да власт бојкотује седницу то је до сада незабележено. То је само доказ менталног стања у којем се налазе актери пријепољске власти. Они мисле да су овим бојкотовали нас из опозиције. У ствари они су бојкотовали сами себе, своје обавезе, животне теме које смо ми предложили да расправљамо, они су суштински бојкотовали грађане. Уместо да седимо овде и решавамо проблеме грађана, поготово они који су за то плаћени они данас седе по кафанама мислећи да су преварили нас из опозиције”, рекао је Томашевић додајући да се седница по закону свакако мора одржати.

„Они не могу да закажу наредну седницу док се ова сада не заврши и ми ћемо стрпљиво чекати да се та седница догоди. Међутим, оно што је највећа штета данашњег бојкота је то што грађани трпе. Ми смо ставили ове четири веома актуелне теме од интереса и сваки минут, а не дан одлагања је велика штета за све грађане Пријепоља”, казао је Томашевић.

Председник ОО СДП-а Есад Хоџић рекао је да су тачке које су се нашле на дневном реду данашње Скупштине важне не само за опозицију, него и за позицију.

„Сматрали смо да су одборници позиције такође могли узети учешће на данашњој седници и на неки начин подстаћи да власт боље ради у односу на ово до сада. Нисмо очекивали ово од општинске власти. Они су своје одборнике данас наговорили да не дођу. Од власти сам очекивао ово, али од одборника никада. Нека виде грађани какав је однос власти према проблемима које смо ми данас предложили желећи да крене решавање тих ствари које су неопходне, али они нису имали слуха. Грађани опет треба да знају да седница која је заказана мора се одржати тако да у неком наредном периоду можемо очекивати нови термин ове седнице. Ми смо увек спремни и сматрамо да би било добро што пре да се одржи”, закључио је Хоџић.

 

РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.490.685 посета
Тренутно на сајту: 510 посетилац(a)