Потписани уговори за личне пратиоце деце 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Потписани уговори за личне пратиоце деце
Trenutno na sajtu: 607       |       Podeli:
29.01.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – Град Чачак потписао је са Друштвом за целебралну и дечију парализу из Ивањице уговор за финансирање 30 личних пратилаца за децу која имају проблем у развоју.

Председница Друштва, Светлана Главинић, истиче да је град препознао потребу да помогне деци која не могу да функционишу самостално.

“Како би се осетили равноправним деци је потребна подршка, а лични пратилац најбољи је начин да им се она пружи. Да би дете имало личног пратиоца потребно је да буде у систему образовања и да похађа редовну или специјалну школу, а право на помоћ има до краја средње школе. Сви лични пратиоци морају да заврше обуку по акредитваном програму, како би могли на најбољи могући начин деци пружити потребну помоћ”, изјавила је Светлана Главинић.

Светлана Главинић, фото: ПЗС

Из буџета града Чачка издвојена су финансијска средтсва како би услуга лични пратилац детета адекватно била спроведена у пракси.

Опширније можете прочитати на порталу ПЗС.




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.319.381 посета
Тренутно на сајту: 608 посетилац(a)