Једногласно усвојен Извештај о раду Општинског центра за социјални рад 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Једногласно усвојен Извештај о раду Општинског центра за социјални рад
Trenutno na sajtu: 300       |       Podeli:
30.09.2020 | 0 коментар(а)



Нова Варош - Одборници скупштине општине Нова Варош, на данашњој седници, усвојили су једногласно Извештај о раду Општинског центра за социјални рад.

„Са малим закашњењем из објективних разлога, епидемије која нас је задесила, дошао је на ред Извештај о раду наше установе за претходну годину. Драго ми је да су и власт и опозиција препознали наш рад као коректан. Ми наравно никада свој рад нисмо политизовали, помажемо свим људима којима је наша помоћ неопходна, то је наш посао због кога постојимо и примамо плату. Ми сваке године имамо захтеве за израду социјалних карата, које је немогуће спровести. То није до нас, то је нешто што мора да се покрене са више инстанце, републичког нивоа, да се уреди законским прописима који ће обавезати грађане на одређена понашања, па тек онда ми да се бавио тим пројектом. Не кажем да то није корисно или неки плус за нас, можда се нешто и реши у наредном пероду”, рекла је директорка Општинског центра за социјални рад Јелена Лековић.

Директорка Центра, Јелена Лековић

Према њеним речима од 2014, од када ја укључена у рад Центра постоји тренд раста за 100 корисника на годишњем нивоу.

„То није ствар лоше економске ситуације, већ је наш циљ да услуге приближимо свима којима је помоћ потребна. Долазимо код људи када сазнамо да имају проблем, ако они не знају да могу код нас да га реше. Вршњачко насиље, насиље у породици, повећан број развода, све старије становништво, све више болесних све су то разлози због којих долази до повећања броја корисника на евиденцији Центра”, казала је Лековић.

Општински центар за социјални рад Нова Варош прошле године имао је регистрована 2.092 кориниска, док у 2020, због ванредне ситуације око ковида, створена је нереална слика и знатно повећање броја.

Такође, на данашњој седници усвојен је Извештај о раду Јавне установе „Спортски објекти” Нова Варош.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


nova varos skupstina sednica

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.810.927 посета
Тренутно на сајту: 300 посетилац(a)