Исповест мушкарца на чији је аутомобил пала буква и убила комшију 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Исповест мушкарца на чији је аутомобил пала буква и убила комшију
Trenutno na sajtu: 621       |       Podeli:
28.01.2020 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Да смо две секунде били бржи или спорији остали би живи и здрави, али све се наместило како не треба. Зла судбина

 је прецизно, да прецизније не може бити, темпирала да се дрво обруши на пут баш у тренутку када смо ми пролазили и убије мог пријатеља.Тог дана, прича он, њих двојица су из Брајковаца отишли у Пријепоље да Жарко нешто нешто купи. По повратку, нешто испред 16 сати, пролазили су кроз своје село равним, земљаним путем крај кога се налази шума. Жарко је возио “голф” а Радоман био на месту сувозача.
У то време у шуми је био Б. Д. мештанин Брајковаца и даљи рођак Жарка Дробњака који је секао једну букву. Велико стабло, иако је било посечено, није хтело да падне већ је остало да стоји на пању. Б. Д. је послао сина кући да довезе камион како би сајлом успели успели да оборе дрво на безбедан простор.
Међутим, буква је у једном тренутку почела да се накреће и пада где не треба – право на пут, баш у тренутку када је пролазио “голф” у коме су били Радоман Баковић и Жарко Дробњак.
Сеоским друмом на коме се одиграла несрећа, кажу у Брајковцима, дневно највише прође 15-20 аутомобила, често ни толико.

 " Сећам се да смо прошли поред једног камиона који је стајао поред пута. Пар секунди касније, можда ни толико, чуо сам да је нешто пукло, али у први мах нисам разумео шта се догодило. Само сам осетио да сам прикљештен и да немам простора да се померим и да губим ваздух ",  прича за “Блиц” Радоман Баковић.

Буква, која је пала право на кров аутомобила, дошла је са његове, сувозачеве стране. Нису је видели ни он ни Дробњак.

 Био сам окренут надесно и згњечен у олупини и савијен у седишту нисам успевао да померим главу и видим Жарка. Почео сам га дозивати. У једном тренутку нешто је рекао кратко али нејасно и одмах заћутао. Све што сам успео је да промолим главу кроз прозор да бих дисао. Инвалид сам, немам једну ногу, ништа нисам друго могао да учиним – каже Баковић.

Видео је да неко истрчава из шуме и прилази возилу. Био је до Б. Д. који је посекао букву. Покушавао је да их извуче из аута притисутог буквом и из све гласа кукао “Убих човека”.

 Развалио је врата и на једвите јаде успео да ме извуче из кола. Није имало никакве шансе да приђе Жарку јер је тај део аута био потпуно смрскан. Хауба “голфа” је остала неоштећена, али је остали део возила буквално смрљвен – прича мештанин Брајковаца који је преживео несрећу.

Убрзо после овога он је пребачен у пријепољску болницу, а Жарково беживотно тело извукли су ватрогасци који су хидрауличним маказама морали да секу олупину.

 Никада се није десило да нас двојица када одемо у Пријепоље не свратимо или у кафану на ручак или у сеоску продавницу да нешто купимо. У недељу, ни сам не знам зашто, нисмо нигде свратили. Да јесмо ово се не би догодило, али као да нам је сам ђаво рекао да нигде не стајемо и којом брзином да идемо – рекао нам је Радоман Баковић.

На месту несреће у Брајковцима у недељу увече је извршен увиђај после чега је Б. Д. приведен у полицију и њему је одређено полицијско задржавање због тешког дела против опште сигурности.

 



Извор: Блиц ,В.Лојаница / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.177.817 посета
Тренутно на сајту: 622 посетилац(a)