Србија преговара о набавци лека против короне 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Србија преговара о набавци лека против короне
Trenutno na sajtu: 300       |       Podeli:
03.10.2021 | 0 коментар(а)



Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Дубаију, након састанка са престолонаследником, принцом шеиком Мухамедом бин Заједном Ал Нахјаном,

да верује да смо близу тога да добијемо врло добре лекове за коронавирус.

Вучић је, у изјави за ТВ Пинк, казао да је борба против короне била једна од тема разговора које је имао са шеиком Мухамедом, и казао да су Уједињени Арапски Емирати (УАЕ) наручили прве мале количине ових лекова који су веома скупи. 

"Ради се о иновативним новим лековима, који могу добро да заштите од короне. Ми разговарамо и са Фајзером око таблета које су скупе. Живот је најскупљи и најважнији", подвукао је он. 

Вучић је рекао да је ужасно скупо лечење оболелих од корона који доспеју на интензивну негу.

"Ужасно су високи трошкови када имате неког месец дана на интензивној нези, где, код нас, дан кошта више од 1.000 евра", објаснио је он.

Вучић је рекао да је велика част што је шеик Мухамед прво посетио павиљон Србије на "Експо 2020".

"То је велика част. Имамо леп павиљон, који је први дан посетило 5.200 људи, а јуче 5.300. Србија је на њему представљена на нови начин кроз дигиталне технологије, а младићи који су то учинили, урадили су то на фантастичан начин. Шеик Мухамед је кроз ВР наочаре могао да погледа лепоте Србије", додао је он.

Вучић је казао да су млади који су урадили виртуелну презентацију Србије већ присутни у УАЕ где настављају да шире своје послове.

Пренео је да је имао састанак и ручак са шејком Мухамедом са којим увек има много тема о којима разговара- од глобалних политичких.

"Ми смо по броју становника сличне земље, а и обе се налазимо у тешком региону. Од њега могу много тога да научим. Њима су САД први савезник, а држе добре односе са Кином и Русијом", објаснио је он.

Пренео је да је разговарао и о Београду на води, начину како додатно да тај пројекат презентујемо, и маркетиншки још боље приближимо пре свега странцима, због имиџа града.

Било је, додаје, речи и о сарадњи од пољопривреде до војнотехничке. Указао је да су важни лични односи, посебно када је реч о политичарима који предводе суверене земље, што је овде случај.

Најавио је да за који дан путује у Словенију на Самит ЕУ и Западног Балкана, где ће бити немачка канцеларка Ангела Меркел и француски председник Емануел Макрон.

"Не увек лаки састанци су пред нама. Они неће позвати Милорада Додика на састанак већ неког другог члана Председништва", додао је он.

У новом свету важно да градимо нове односе са другима

Председник је указао да је ситуација у свету тешка и да је важно да Србија гради нове односе са другим земљама.

Вучић је, за ТВ Пинк, казао да је веома важно што је боравио ових дана у Дубаију, што је део отварања врата и нових хоризонта, као и простора за наше привреднике, што представља прављење нових шанси за будућност у свету који није више униполаран.

Рекао је да, поред САД, постоје и друге силе, као што су Кина, ЕУ и Руска Федерацију коју не треба нико да потцењује.

Према његовим речима, прави се и нови савез "пет очију", који је у ствари стари, а чине га САД, Аустралија, Велика Британија, Канада и Нови Зеланд.

Истовремено, указује Вучић, не иде једноставно са Европом.

"Наше је, у свему томе, да са другим земљама градимо нове односе, да не будемо притешњени у сукобу нечега што се назире као Хладни рат између САД и Кине", поручио је председника Србије.

Председник се у изјави за домаће медије осврнуо и на наслове у хрватским медијима где су се, каже, појавиле "ноторне лажи" о њему и Србији, а да се заправо иза свега тога крије жеља Хрватске да Србија буде слаба и послушна, јер им таква више одговара, али да такву Србију неће дочекати.

"Видео сам клипинг хрватских медија, то су такве ноторне лажи да не можете да се не насмејете. Највише ме је насмејао мој ултиматум НАТО-у. Они брутално лажу шта сам рекао, нису ништа извукли из контекста. Лажу себе, не знам зашто, изгледа да више не могу да поднесу Србију“, рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Он је казао да је разлог за то што је Хрватска имала улогу доминанте силе на Балкану, док је Србија била слаба, понизна, а сви који су били на власти од 2000. године нису обележавали "Олују", нису говорили о Јасеновцу, а камоли да направе филм, већ су се улизивали, што је, каже, био бесконачни круг бесмисла и срамоте за наш народ.

Вучић је поручио да Србија жели добре односе са Хрватском, али не онако како су их они замислили.

"Сви су чули да сам ја рекао да прво молимо Албанце и РОСУ да не покушавају да направе погром над нашим становништвом, и нису покушали. Није било потребе да ми интервенишемо. Онда сам рекао, ако се то деси, даћемо 24 сата НАТО-у да их умири, а није се ништа десило, па није било потребе ни НАТО да реагује. А затим сам рекао тек ако ни они не реагују, Србија ће да заштити свој народ. А, они су за то што сам прецизно рекао, написали - Вучих дао ултиматум НАТО 24 сата да се повуче“, констатовао је председник Србије.

На то, каже, може само да се запита зар их није бар мало срамота када то напишу и што толико лажу.

"Наравно да их није срамота и наставиће са тим. Они у сваком закључку кажу да је Хрватској потребна другачија, тобож европска Србија, а устрави им је потребна слаба, послушничка, понизна Србија. А, такву Србију неће дочекати“, поручио је Вучић.

Додао је да у Хрватској ваљда мисле да се он "тресе од страха“ шта ће му из те земље рећи на Самиту у Словенији, пред Ангелом Меркел или Емануелом Макроном.

"Да ли стварно верују да их се неко плаши. Мисле да нас зауставе неотварањем поглавља. Да, и? Да нећемо умрети од глади? Неће нам земља пропасти због тога. Рећи ћемо да нам је жао што не разумете шта смо све урадили, али наставићемо да се боримо, али не и да земљу понижавамо због вас“, рекао је Вучић. 

Председник данас завршава посету УАЕ.

"Уз арапске специјалитете и дуг разговор са мојим пријатељем Мохамедом Бин Заједом завршавам посету УАЕ и враћам се у нашу Србију", написао је Вучић на инстаграм налогу budućnostsrbijeav.

ГЗС/  Танјуг

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


lek korona bolest

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.366.275 посета
Тренутно на сајту: 300 посетилац(a)