На седници Градског већа усвојен Правилник за уградњу соларних панела на породичним кућама 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
На седници Градског већа усвојен Правилник за уградњу соларних панела на породичним кућама
Trenutno na sajtu: 343       |       Podeli:
25.11.2021 | 0 коментар(а)



Ужицe - На данашњој седници Градског већа усвојен је правилник који се односи на суфинасирање енергетске санације
Фото: ГЗС

породичних кућа уградњом соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе. Циљ спровођења ове мере је унапређење енергетске ефикасности у стамбеном сектору кроз повећано коришћење обновљивих извора енергије у домаћинствима на територији града Ужица. Правилником су одређени радови, опрема и извештаји који се суфинансирају и ближи услови за расподелу и коришћење средстава, затим учесници и начин њиховог учешћа, обезбеђивање финансијских средстава, проценат суфинансирања и начин и услови пријаве на конкурс и критеријуми за селекцију грађана, односно домаћинстава код расподеле средстава.

Прихваћен је план за ову зимску сезону који прецизира активности и субјекте за поступање у случају великих снежних падавина, одређени субјекти од посебног значаја за заштиту и спасавање и измењен је режим саобраћаја у улицама Липа и Момчила Тешића. Ужичком Црвеном крсту уплатиће се 300.000 динара намењених за исплату зарада за два запослена и десет волонтера који су у септембру и октобру били ангажовани на пунктовима за вакцинацију.

Чланови су дали своју сагласност и предложили Скупштини да именује Филипа Баралића, мастер ликовног уметника, за директора Градског културног центра и прихватили извештај о реализацији овогодишњег, VI Међународног фестивала природе и културног наслеђа “Жестивал”.

 

 


ГЗС/Сајт града Ужице




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice sednica solarni paneli

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.260.611 посета
Тренутно на сајту: 344 посетилац(a)