Формиран Центар за развој услуга социјалне заштите 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Формиран Центар за развој услуга социјалне заштите
Trenutno na sajtu: 707       |       Podeli:
06.03.2020 | 0 коментар(а)



Прибој – Локални парламент једногласно је донео одлуку о формирању Центра за развој

услуга социјалне заштите, који ће пружати пет досадашњих социјалних услуга, као и две нове услуге, у складу са новим Законом о социјалној заштити. У питању су услуге Дневног боравка за стара лица, Дневни боравак за децу са тешкоћама у развоју, Помоћ у кући за одрасла и стара лица, Прихватилиште за жртве породичног насиља, Становање уз подршку за младе који се осамостаљују, Лични пратилац детета и Друге услуге социјалне заштите.

Средства за рад новоосновне социјалне установе локалног карактера планирана су у општинском буџету,а вршилац дужности директора будућег Центра за развој социјалних услуга је Мирослав Никитовић, дипломирани социјални радник.

Одборници су усвојили и Одлуку о Спортским играма младих школског узраста, као спортској манифестацији од значаја за општину Прибој. Реч је о највећој манифестацији аматерског спорта у Европи, којој је Прибој прошле године био успешан домаћин, а потенцијални је кандидат за Генерално отварање Игара. Међу 25 градова поново ће бити домаћин младима овог дела Србије, 24. априла.

Одборници Скупштине општине Прибој прихватили су и извештаје о раду за протеклу годину буџетских корисника, од Општинске управе Прибој до јавних установа - Центра за социјални рад, Завичајног музеја, Градске библиотеке, Дома културе „Пиво Караматијевић“ и Спортског центра Прибој.

Скупштина општине Прибој, на свом претпоследњем заседању, донела је решење о постављењу Јелене Пријовић за Општинског правобраниоца општине Прибој,која је ту функцију обављала и у претходном периоду.

Због истека мандата, локални парламент је донео и решења о именовању нових чланова управних и надзорних одбора јавних установа, као и чланова школских одбора у свим школама на територији општине Прибој.

У сусрет предстојећим изборима одборници СО Прибој донели су и решење о именовању чланова Општинске изборне комисије у сталном саставу.

Председник ОИК и даље ће бити Радош Крушкоња, дипломирани правник, а заменик Анка Петрић, такође дипломирани правник.

За секретара Општинске изборне комисије именован је Ђорђе Дујовић, а његов заменик биће Милица Дробњаковић, обоје дипломирани правници.

До истека мандата одборницима у овом сазиву, планирана је још једна седница Скупштине општине Прибој.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


priboj skupstina odluke centar socijalni rad

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.073.935 посета
Тренутно на сајту: 708 посетилац(a)