Бурна седница главног одбора: Лутовац покренуо поступак за искључење Балше, Кене, Лечића 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Бурна седница главног одбора: Лутовац покренуо поступак за искључење Балше, Кене, Лечића
Trenutno na sajtu: 642       |       Podeli:
28.06.2020 | 0 коментар(а)



Председник Демократске странке Зоран Лутовац покренуо је поступак искључења из странке Балше

Божовића, Радослава Милојичића Кене, Слободана Милосављевића, Бранислава Лечића и Горана Јаића, а извршни одбор ће их у статурарно прописаним роковима искључити из странке, саопштио је ДС после седнице Главног одбора у Шапцу.

Како се наводи у саопштењу, Лутовац је Божовића, Лечића, Јаића, Милојичића и Милосављевића назвао организаторима "пропалог покушаја преотимања странке уз помоћ функционера Српске напредне странке и физичке опструкције на седници Главног одбора".

"Ни они, ни Александар Вучић не могу да зауставе реформу ДС која је спремна да стане против Вучића и врати се на чело поштене, грађанске, европски оријентисане Србије", истиче се у саопштењу ДС.Лутовац је на Главном одбору у Шапцу поручио да је ДС алтернатива, а не сарадник власти.

"Одбранили смо Демократску странку, одбранили смо бојкот и опозицију, а ослободићемо и Србију од режима Александра Вучића", поручио је Лутовац, а наводи се у саопштењу ДС после седнице Главног одбора у Шапцу.

Демократска странка данас је разрешила секретара ДС Горана Јаића и на њеного место изабрала Душана Динића, а досадашњу потпредседницу Драгану Ракић изабрала за заменицу председника ДС.

Расправљало се и о жалбама чланова Статутарне комисије чије је чланство у Демократској странци суспендовано на годину дана и Главни одбор је потврдио ту одлуку.На дневном реду нашли су се и предлози за смену неколико чланова Извршног одбора, које је Главни одбор и изгласао, са изузетком Богдана Татића који ће наставити да обавља своју функцију.

Данас је у Шапцу одржан наставак започете седнице, а одмах потом и нова седница Главног одбора Демократске странке, наводи се у саопштењу и додаје да је седницама присуствовало и верификовало се 196 од укупно 367 чланова ГО ДС.

Упитан о данашњем скупу чланова ГО у Београду, Лутовац је поручио да је само седница ГО у Шапцу била легитимна и да не могу да постоје два ГО странке.

"Нама треба 300 Спартанаца који ће ову странку учинити ефикасном, јаком странком која служи општем интересу. Ја Вас позивам да наставимо са реформама, да повратимо поверење грађана јер ми морамо својим делима да покажемо да смо странка која је спремна да преузме водећу улогу у Србији", поручио је Лутовац.

ГЗС/ Курир.рс, ФоНет




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ds lutovac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.160.257 посета
Тренутно на сајту: 643 посетилац(a)