Недимовић: Неће бити продаје земље странцима 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Недимовић: Неће бити продаје земље странцима
Trenutno na sajtu: 466       |       Podeli:
12.03.2017 | 0 коментар(а)



Ивањица - Министар пољопривреде Бранислав Недимовић поручио је у Ивањици да ће домаћи власници земљишта бити заштићени.

"Ових дана слушам, чини ми се као да се води кампања за министра пољопривреде, јер многи само причају о продаји земље странцима. Ми ћемо наше прописе ускладити до 1. септембра и неће бити продаје земље странцима. Неће бити потпуно либерализовано тржиште", рекао је Недимовић новинарима у након разговора са малинарима.

Додао је да ће Србија увести одређена ограничења у складу са европским тековинама и да постоје друге земље које су то урадиле, као што је Словенија, Словачка и Мађарска.

"Зашто то нисте питали људе 2008. године који су потписали ССП и једино Србији натоварили обавезу да мора да либерализује своје тржиште - исти ти који ми сад држе лекције су то потписали - да мора да либерализује своје тржиште земљишта пре него што уђе у Европску унију", истакао је Недимовић.

Указао је да су друге земље имале ту обавезу тек након уласка у ЕУ.

"Али, ми се боримо и заштитићемо српске власнике земљишта", поручио је Недимовић.

Фото: Глас западне Србије

Министарство пољопривреде припрема нови систем субвенционисања нафте за пољопривредника, који ће се примењивати од наредне године, рекао је Недимовић.

Министар је објаснио да ће тај систем функционисати на принципу платних картица и да ће пољопривредници добијати субвенцију у складу са њиховом производњом.

"Припремамо нови систем за нафту, тзв. плави дизел. То је прича о привилегованој цени за пољопривредне произвођаче, која би садржала у себи део акцизе или би била потпуно без акцизе", рекао је Недимовић.

Према његовим речима, пољопривредници би добијали субвенцију у зависности од пољопривредне производње у евидентираном регистру пољопривредних газдинстава.

Министар је рекао да би пољопривредници имали субвенције спрам њихове производње, пошто постоје стандарди колико је за одређену врсту производње потребно да се искористи нафте.

"Идеја нам је да од следеће године нафту на тај начин субвенционишемо, јер ово што имамо сада је катастрофа. Имамо 30 динара разлику данас у односу на пре два или три месеца у цени нафте", додао је Недимовић.

 

Глас западне Србије/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.497.772 посета
Тренутно на сајту: 466 посетилац(a)