Вулин: Ванредни избори, у овом тренутку, потребни Србији 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Вулин: Ванредни избори, у овом тренутку, потребни Србији
Trenutno na sajtu: 494       |       Podeli:
16.11.2017 | 0 коментар(а)



Председник Покрета социјалиста и министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је данас да би

у овом тренутку ванредни парламентарни избори били потребни Србији.

 

"Мислим да би било веома добро да изађемо на изборе, због притисака из читавог света, због покушаја да се меша у наш политички живот. Због покушаја да се овде формирају једна, две, пет колона, да се непосредно и директно утиче на носиоце политичког живота да би се понашали и радили како неки ван граница ове земље мисле да треба", рекао је Вулин за РТС.

 

Покрет социјалиста је коалициони партнер СНС.

 

Председник Србије и лидер СНС Александар Вучић казао је раније да ће одлука о изборима, београдским и евентуално ванредним, парламентарним, бити донета у суботу када ће бити одржане седнице два главна органа Српске напредене странке - Председништва и Главног одбора.

Председник Србије Александар Вучић сазвао је за данас у подне седницу Савета за националну безбедност, рекао је Вулин.

Седница Савета за националну безбедност сазвана је за данас у 12 часова, рекао је Вулин јутрос за РТС и сазивање седнице објаснио тиме што је Вучић "оправдано забринут за мир и стабилност не само у Србији, него и у региону, јер је изјавом члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића о Косову мир и стабилност читавог региона доведена у питање".

"Ми Србију чувамо и мирном и стабилном. Сваки наш грађанин може да буде потпуно сигуран у органе своје државе, у свог председника, надлежне службе и министарства да ће сачувати његов свакодневни начин живота и да ћемо сачувати мир и стабилност у нашој земљи. Али, ми не живимо сами. Читав регион је доведен у питање", оценио је Вулин.

Рекао је да је потпуно неприхватљиво говорити о другој земљи "у контексту отцепљења дела њене територије и надати се да ће се то десити".

Вулин је казао да очекује да ће на данашњој седници Савета за националну безбедност бити сагледано реално стање.

"Ја очекујем да ћемо ми сагледати реално ситуацију, да ћемо сагледати стање, да ћемо разговарати о раду наших надлежних служби, нашој организацији... Шта је то што треба да урадимо да би ситуација у Србији остала мирна и стабилна и да још једном гарантујемо стабилност у читавом региону", казао је Вулин.

Он је рекао да га забрињава што су поједини политичари и медији у Србији рекли да изјава Изетбеговића "није ништа страшно".

Изетбеговић је у интервјуу за немачку РТВ "Дојче веле", снимљеном октобра, а емитованом ове недеље, рекао да је, што се њега тиче, независност Косово до сада требало да буде призната, али да је за то потребан консензус на нивоу БиХ.

Упитан да само са "Да" или "Не" одговори да ли ће БиХ у једном тренутку признати независност Косова, Изетбеговић је рекао: "Надам се да".

Извор: Бета




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.447.963 посета
Тренутно на сајту: 495 посетилац(a)