Данас почиње пријем првих пацијената у привремену болницу на Сајму 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Данас почиње пријем првих пацијената у привремену болницу на Сајму
Trenutno na sajtu: 348       |       Podeli:
28.03.2020 | 0 коментар(а)



Привремена болница на Београдском сајму од данас ће почети да прима прве пацијенте

оболеле од новог вируса корона са лакшим тегобама.

Од данас ће у тај објекат моћи да уђу искључиво пацијенти и здравствени радници, а јавности и новинарима није дозвољен приступ, јер је цео простор дезинфикован и спреман за лечење оболелих.

Простор за боравак заражених обезбеђен је у халама 1, 3, 4 и 5, а Војска Србије је допремила око 3.000 кревета и ормарића, простор између кревета је ограђен параванима, а на галеријама хала биће лекарске ординације са рендген апаратима.

Осим лекара специјалиста, у привременој болници биће и психолози.

На сајму су обезбеђени сви санитарни услови, пацијентима ће се у том простору допремати и храна, константна температура у објекту биће 20 степени, а осим тога, цео сајам је прекривен we-fi.

Листа свих ствари које пацијенти могу да понесу са собом током лечења у привременој болници биће објављена на сајту covid19.rs.

Главна сврха ове, али и осталих привремених болница које се отварају у земљи, јесте да пацијенти који имају лакше тегобе, а позитивни су на вирус, буду изоловани како се болест даље не би ширила, али и да буду под сталним здравственим надзором.

До сада су такви пацијенти слати у кућну изолацију, а њиховим смештањем у привремену болницу они штите своје породице.

С друге стране, најављено је масовно тестирање особа сумњивих на COVID-19, те се очекује да ће на тај начин бити откривен велики број заражених.

ГЗС/Новости

 

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


SAJAM PRIJEM PRVIH PACIJENATA PRIVREMENA BOLNICA COVID 19

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.475.007 посета
Тренутно на сајту: 349 посетилац(a)