Вучић: Молим окупљене испред Скупштине да се разиђу и да посланици СНС прекину штрајк глађу 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Вучић: Молим окупљене испред Скупштине да се разиђу и да посланици СНС прекину штрајк глађу
Trenutno na sajtu: 256       |       Podeli:
12.05.2020 | 0 коментар(а)



Одлуком Републичке изборне комисије, наша земља наставља изборну кампању и избори 21. јуна су
Александар Вучић, фото: ГЗС

прилика за све људе да изразе своју вољу - рекао је председник Србије Александар Вучић у обраћању јавности.

- За нас, данас у условима када нисмо завршили са епидемијом корона вируса, иако је ситуација боља него пре пар недеља, недопустиво је да своје грађане излажемо здравственој опасности и зато желим да кажем нешто што ће некима можда изгледати чудно. Неколико стотина метара одавде одржава се скуп; 5.790 присталица углавном Српске напредне странке, 65 присталица покрета Двери. Замолио бих те људе да се барем до краја маја не окупљају. Ја знам да организатор није СНС, већ нека организација или асоцијација, али их молим да се разиђу. Много волим те људе, а знам да није било одговорно понашање општинских одбора, који су позвали људе да додју

Вучић је истакао да му је драго што је проф. Миладин Шеварлић прекинуо свој штрајк глађу.

- Он је храбар, озбиљан, старији човек, добро је што је престао штрајк. А почео је да штрајкује због бруталне лажи и медијског фалсификата - рекао је Вучић и додао да је разговарао са посланицима СНС-а и моли их да прекину штрајк глађу.

- Они се нису померали, нису спавали, то траје 35 сати, што није нимало лако. Иако имам примедбе на њихов штрајк, разумем њихове разлоге и искрене намере. Сандра Божић је самохрана мајка двоје деце, молим је да се врати њима. Покушаћу да убедим и Мартиновића да и он прекине штрајк глађу, иако знам да ће то бити изузетно тешко. Уз сву захвалност за срчаност и храброст, моја молба њима је да одустану. Мартиновић, као један од најобразованијих посланика у неколико последњих мандата, добро зна да, чак и кад каже да није притисак на тужилаштво, то јесте одређена врста притиска, а то ми не смемо да радимо - рекао је Вучић.

"Насиљем се у српској политици ништа неће постићи, та времена су прошла"

Када је реч о штрајку глађу опозиционих посланика Бошка Обрадовића, Вучић је рекао:

- Позивао сам на разговоре безброј пута и говорили су да се са мном не може разговарати и да то није потребно. Десетине пута су то понављали, позвао сам их да дођу у понедељак на разговоре када су били и други предстанвици опозиционих странака и то сам јавно учинио на конференцији за новинаре, рекао је Вучић.

Додао је да нису желели и да он, Вучић, не може, нити му пада на памет да прихвати да разговора уценама и претњама.

- Никад нисам то прихватао и кад су близу Председништва лупали, нисам се плашио, мене то не занима. Насиљем се у спрској политици ниста неће постићи, та времана су прошла - поручио је Вучић.

Председник је,како је рекао, жестоко осудио насиље испред Скупштине и бруталан напад на Маријана Ристичевића.

Вучић је изразио наду да нико неће примењивати насиље и поручио да ће држава реаговати.

"Нећу да се мешам у рад Тужилаштва"

На питање како коментарише карикатуре на којима је представљен као Адоф Хитлер, Вучић каже да објављивање таквих карикатура довољно говори о демократији у нашој земљи.

- Није баш увек смислено, али шта да радите - рекао је Вучић.

Одговарајући на питање да ли очекује да ће Тужилаштво реаговати на насиље које смо имали прилике на видимо испред зграде Скупштине Србије, када је лидер Двери Бошко Обрадовић насрнуо на Маријана Ристичевића, Вучић је одговорио:

- Нећу да се мешам у одлуку Тужилаштва, оно што смо видели било је чисто непатворено насиље. Они ће да раде, на овај или онај начин одлучују. То је њихов посао.

ГЗС/ Блиц




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vucic okupljanje skupstina strajk

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.790.572 посета
Тренутно на сајту: 257 посетилац(a)