Дечја недеља у библиотеци трајала цео месец 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Дечја недеља у библиотеци трајала цео месец
Trenutno na sajtu: 443       |       Podeli:
05.11.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” већ низ година током целог октобра

обележава Дечју недељу. Кроз разноврсне програме Одељења за децу и младе за месец дана прошло је више од 1.200 чачанских предшколаца и основаца.

Већ половином септембра прве организоване групе предшколаца (око 500) и ученика (око 300) из основних школа „Вук Караџић”, „Др Драгиша Мишовић”, „Милица Павловић”, „Ратко Митровић”, „Свети Сава”, „Степа Степановић”, „Филип Филиповић”, и „1. новембар” посетиле су Библиотеку и учествовале у садржајима које су за њих припремили библиотекари.

Најмлађе суграђане, у оквиру акције „Читам и растем”, посетили смо у њиховим вртићима и провели незаборавне тренутке читајући омиљене песмице и приче. Малишани нису скривали одушевљење и радост у дружењу са књигама и библиотекарима.

Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” од 2016. године са успехом реализује квиз за предшколце „Библиогенијалци” у коме учествују предшколске установе „Моје детињство” и „Радост”.

Овог октобра квиз знања започели смо најпре са малишанима из Предшколске установе „Радост”. Тим поводом укупно 366 предшколаца имало је прилику да посети нову зграду Библиотеке и да кроз причу са библиотекарима сазна како се постаје члан, која су њихова права и обавезе и које су најинтересантније књиге намењене њиховом узрасту. Учествујући у квизу деца су својим одговорима показала колико познају песме за децу и јунаке из бајки, као и колико су вешти у одгонетању загонетки и решавању логичких задатака. Њихове добре резултате на квизу, труд и залагање Библиотека ће наградити 20. новембра, поводом Светског дана детета, када ће за њих ученици другог разреда ОШ „Др Драгиша Мишовић” одиграти представу „Мравић ђачић” по тексту Богдана Пауновића, школског библиотекара.

Библиотека је нераскидива карика у образовању и васпитању сваког детета и зато се библиотекари труде да заједничким активностима са васпитачима, учитељима и професорима увек истакну важност читања и дружења са књигом.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK BIBLIOTEKA DECJA NEDELJA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.778.269 посета
Тренутно на сајту: 441 посетилац(a)