Шатре већ спремне за госте: Гоци бенд код Попа, код Мрака ивањички Бећари 



 
Шатре већ спремне за госте: Гоци бенд код Попа, код Мрака ивањички Бећари
08.08.2017 09:33 | 0 коментар(а)



Гуча - Најпознатије шатраџије које већ читаву деценију обављају угоститељски посао у Гучи већ су
Mићо Мрак и Ацо Поп спремни за госте, фото: Глас западне Србије

подигли шатре и спремни су за прве госте.

“Све је спремно, имам довољно места и већ вечерас се подлажу ватре за кување купуса из земљаног лонца проткан сувим месом. Наравно, код нас ће гости моћи да уживају у топлом јагњећем и прасећем печењу, хајдучком ћевапу, лесковачким уштипцима и другим специјалитетима. Хладно пиће и проверено свеже месо се подразумева.

Угоститељ Ацо Поповић, фото: Глас западне Србије

Сутра, у среду госте забавља Гоци бенд, али биће још изненађења наредних дана," каже један од најпознатих угоститеља шатраџијског типа у Србији Ацо Поповић који је већ поставио шатор са више стотина места на старом месту код моста на обали Бјелице.

Мићо Мрак и у порти

Али и његов колега познати кафеџија и угоститељ Мићо Мрак спреман је за највећу трубачку фешту на свету. Ове године радиће на два места, једно је старо, на којем је увек и бивао, а друго је у порти цркве где су се од лане вратили шатори.

 

Угоститељ Милета Јелић, фото: Глас западне Србије

“Ово је мој крај, људи ме добро познају а имам госте који под моју шатру долазе већ 20 саборских година уназад. То јасно говори да су задовољни и какво поверење уживамо, јер не одустајемо од квалитета, од планинске јагњетине, топле прасетине, свадбарског купуса, хладног пива и добре народне музике. Ових саборских дана се видим и са пријатељима које не виђам читаве године," каже Милета Јелић познат у народу као Мићо Мрак.

Иначе одржати ниво и квалитет по врелим августовским данима није нимало лако.

Два угоститеља скувају четири тоне купуса

Само ова двојица угоститеља сервирају близу четири тоне киселог купуса, док се прасад и јагњад припремају у складу са навалом и потребама.

“Касапи су стално у приправности, јер се изјутра коље оно што се у току дана пече. Ту смо да проценимо колико и у ком тренутку треба. На сваких три сата стижу свеже количине које се нижу на ражањ. Хигијена је увек на првом месту, “ каже Поповић.

Драгачевски специјалитети свадбарски купус и печење само од проверених и квалитетних намирница, фото: Глас западне Србије

Мрак је за тај посао ангажовао познату касапницу Нид.

“Довољно је да им јавимо и за два до три сата стиже нам свеже месо, провереног квалитета,“ каже Мрак.

 

 

Глас западне Србије

 

 

 

 













Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 









































 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
060 5000 150, 032 347 001

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 47.828.283 посета
Тренутно на сајту: 44 посетилац(a)