ОО СНС: На непотизму и самовољи Ханке Хајдаревић пресудили су грађани Пријепоља на изборима 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
ОО СНС: На непотизму и самовољи Ханке Хајдаревић пресудили су грађани Пријепоља на изборима
Trenutno na sajtu: 475       |       Podeli:
23.04.2018 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Првостепена пресуда која је изазвала невиђену медијску помпу и хајку

против чланова Општинског већа као доносиоца решења о разрешењу бивше начелнице Општинске управе Ханке Хајдаревић, не значи и правоснажност исте, јер је Општини дозвољено право жалбе другостепеном органу, Апелационом суду у Крагујевцу, које ће она свакако и искористити. О раду бивше начелнице судили су и грађани на локалним изборима и дали свој суд, а њихов суд јесте био смена са места начелника општинске управе због бројних замерки на њен рад и рад целе службе којом је она руководила, наводи се у саопштењу које је ОО СНС у Пријепољу доставила медијима.

Општинско веће је такође анализирало њен рад и уочило низ неправилности и пропуста у раду као и пропуста у раду служби којима она руководи, што је био довољан основ за њено разрешење,а у складу са својим законским овлашћењима јер је Општинско веће орган који именује и разрешава начелника општинске управе, тако да је у потпуности испоштована законска процедура.

Сви наводи у образложењу решења о разрешењу су тачни и доказиви, али је суд ценио само исказ тужиље, што и не чуди ако се има у виду да су тужиља и судија у родбинској вези, као и чињеница да је судија био радник општинске управе у одељењу за урбанизам у периоду од 14.01.2010. до 23.09.2012. године , да га је на то радно место запослила Ханка Хајдаревић и била му претпостављена.

Сви грађани у Општини Пријепоље, сви запослени у Општини знају о непотизму бише начелнице при запошљавању радника у општинској управи. Велики број запослених су блиски рођаци начелнице – деца од браће, сестара, тетки, стрина и остале родбине”, стоји у саопштењу у коме се децидно наводе имена, чланова родбине, који су преко начелнице Ханке Хајдаревић добили посао.

У саопштењу се даље каже да су широј јавности познати и начини издавања одређених грађевинских дозвола и потписивања одређених споразума који су били предмет судских и на жалост изгубљених спорова а које су општину скупо коштали.

За све то директно и индиректно одговорна је бивша начелница Ханка Хајдаревић. По поменутим судским пресудама Спахић Мирсади из Бродарева општина је исплатила 3600 еура у динарској противвредности, 4.052.131,00 за трафостаницу у Лукама а о мањим износима и да не причамо.

О ненаплаћеним таксама и порезима у протеклих десет година сведоче невероватне гужве на шалтерима пореске администрације и неверица грађана да им нико у протеклих десет година није достављао решења о пореским задужењима. По овом основу Општина треба да наплати близу 200.000.000, 00 динара, па зар само овај пропуст није био основ за њено разрешење.

Поред тога што бивша начелница није контролисала рад служби за које је надлежна и за које сноси одговорност, у периоду конституисања нове општинске власти 2016. године, уочена је тотална опструкција рада Општинског већа као органа извршне власти у локалној самоуправи, органа коме за свој рад управо одговара начелник општинске управе са својим службама. Бивша начелница је у том периоду послала на годишњи одмор преко 60 запослених радника општинске управе, чиме се желела постићи потпуна блокада рада Општинског већа. Ни један документ у том периоду није био доступан члановима Већа, а бивша начелница је и сама прикривала документа која су била важна, ургентна, везана роком, а која су стизала на адресу општинске управе. Ако је на овај начин помагала и општинским управама у региону, како изјави СДП, онда не чуди чињеница да таквог експерта нико у региону није пожелео у својим редовима и својим службама.

Важно је напоменути да смо сви сведоци прекрајања бирачких места пред последње локалне изборе, према мери бивше начелнице и интересу њене партије, а све са циљем да се створи пометња и хаос код бирача, па се тако на неколико бирачких места дуплирао број гласача а смањио простор за гласање,гласало се до касних ноћних сати,а велики број грађана није знао ни где гласа јер им нису достављени гласачки листићи, и на крају су и одустајали од гласања , чиме им је ускраћено основно грађанско право да бирају.

То што је Скупштина општине усвојила Извештај о раду општинске управе за 2016. годину, није заслуга Ханке Хајдаревић, већ шестомесечни рад нове начелнице и нових руководиоца одељења.

Колико је нелогичности у првостепеној пресуди, довољно говори и чињеница да се бивша начелница не може вратити на то радно место, јер је Закон јасан, начелника општинске управе поставља и разрешава Општинско веће, у складу са одредбом члана 46.тачка 7 Закона о локалној самоуправи и члана 71. Статута општине Пријепоље. Ова судска одлука третирала је само образложење решења које је донело Општинско веће, чији састављач је служба којом је руководила бивша начелница, а која је очигледно радила искључиво по њеном наређењу и у њеном интересу”, наводи се у саопштењу.

ОО Српске напредне странке Пријепоље

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.423.386 посета
Тренутно на сајту: 476 посетилац(a)